Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçimizden Geçenler

İçimizden Geçenler

Dove Fransa ve Ogilvy & Mather Paris, hazırladıkları “Mes Pensées” (İçimizden Geçenler) videosunda, kendimize her gün aynada söylediğimiz olumsuz eleştirilerin aslında ne kadar acımasız olduğunu anlatmışlar.

Fransa’da yapılan bir araştırma sonucunda, Fransız kadınlarının sadece %10’unun kendi görünüşlerinden memnun oldukları ortaya çıkmış ve Dove kadınlara aslında ne kadar güzel olduklarını anlatmayı kendine görev edinmiş.

Video için öncelikle sokaktan seçilen bazı kadınlardan kendileriyle ilgili notlar almaları istenmiş ve içlerinden en acımasız olanlar itinayla seçilmiş. Deneklerimizin kendilerine ettiği hakaretler kelimesi kelimesine alınarak, iki oyuncu tarafından birinin diğerine saydırdığı bir mizansene dönüştürülmüş. Kampanyanın can alıcı kısmı burası; oyuncular bir Café’de verilen görevi icra ederken, olayın mizansen olduğunun farkında olmayan eleştirilerin asıl sahibi kızlarımız konuşmalara kulak misafiri olabileceği bir masaya oturtuluyor.

Oyunculardan biri, diğerine “Sıkıcı ve şişmansın”, “Bacakların da pek kısaymış” gibi cümlelerle tabir-i caizse ağzına geleni söylerken, yan masada oturan kızımız duyduklarına dayanamayarak olaya dahil oluyor. Ve kendine sarfederken pek de dikkat etmediği cümlelerin aslında ne kadar incitici ve kaba olduğunu fark ediyor.

Kampanya ilk olarak 8 Mart’ta Fransız televizyonu TF1’de yayınlanmış ve sosyal medyada yayılmış. Dove, kampanyayı sosyal medyada daha da büyüterek, tüm kadınları kendileriyle ilgili olumsuz düşüncelere son verip, olumlu düşüncelerini #OneBeautifulThought hashtag’iyle paylaşmaları için cesaretlendirmiş.

Dove’un kadın ruhuna dokunuşu gerçekten şevkatli olmuş ve kafamıza soruyu bırakıp konuyu kapatmış: “Böylesi kaba cümleleri başkalarına sarfetmek bu kadar kabul edilemezken, kendimize karşı neden bu kadar acımasızız?