Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçerik Pazarlamasında Yükselen Çıta: Ford’dan 2014 Trendleri

İçerik Pazarlamasında Yükselen Çıta: Ford’dan 2014 Trendleri

Ford, 2014 için bir trend raporu hazırladı ve kendi ürünlerini de bu rapor içinde anlattı.

Paylaşılabilir içerik üretmek, sosyal medya devrimi sonrası markalar ve ajanslar için yeni bir iş kolu yarattı. Başta sadece viral film adı altında üretilmiş videolar olarak gördüğümüz bu içerikler zaman içinde çeşitlendi, mecrasına göre uyarlanan versiyonlara bölündü. Örneğin 2011 başında İstanbul Sosyal Medya Haftası’ndaki sunumumuzda yükselecek bir trend olarak tespit ettiğimiz infografikler, gerçekten de geçen zaman içinde dünyada ve Türkiye’de bir çok marka için kaliteli paylaşılabilir içerik yöntemi olarak kullanıldılar. Hatta günümüzde bir kaç saniyelik dikkati yakalamak için üstüne yazı yazılmış fotoğraf (genel adıyla capsli görsel) de bir marka iletişim yöntemi olarak kullanılıyor bol bol sosyal medyada.

Ford bu yıl sonunda iyi içerik üretip içine markayı hafifçe yedirme konusunda çıtayı biraz daha yükseltmiş. İnternette bir çok teknoloji şirketi ya da bizim gibi içerik üreticilerinin yaptığına benzer bir 2014 trend raporu hazırlayan Ford, kendi bazı ürün ve özelliklerini bu raporun içinde kullanmış. Günümüzde gelişmelere ilgi duymayan, trend izlemek istemeyen genç çok az. Ford da bu yeni kitleye ulaşabilmek için iyi bir yol bulmuş gibi. Raporu PDF olarak buradan indirebilirsiniz.
İçerik planlarken takvim üzerinde özel gün işaretleyip anneler günü, öğretmenler günü kutlama mesajı planlayan ajanslar bir noktada yıl sonunu markalı trend raporu hazırlamak için işaretler mi bu gidişle?
Sunumdan detaylar da vereyim.
Old School bölümü ve bu bölümde geçen Ford Mustang 50. yıl bilgisi.
Bu da Micro Moments bölümündeki Ford SYNC ve AppLink tanıtımı.