Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İç İçe Geçen Minimalist Tasarımıyla Şehir Ulaşımına Alternatif Scooter: Raven

İç İçe Geçen Minimalist Tasarımıyla Şehir Ulaşımına Alternatif Scooter: Raven

Citybirds tarafından geliştirilen Raven, katlandığı zaman ön takımı ile taban kısmı bir bütün oluyor.

Şehir içi ulaşımında fosil yakıt tüketmeyen alternatifler popülerlik kazanırken bisikletin yanında güçlü bir alternatif olarak scooter’lar yer alıyor. Citybirds‘ün geliştirdiği ve Ignas Survila‘nın tasarladığı Raven da minimalist tasarımıyla bu segmentte dikkat çekmeyi başarıyor. Scooter dünyasında yer eden bir diğer örnek ise Hong Kong’da geliştirilen elektrikli scooter CityGo Urban idi.

Citybirds’ün bir önceki tasarımı olan Pigeon, Kickstarter’da başarıyla fonlanarak hayata geçmişti. Buradan güç alan Citybirds, Pigeon’dan daha sade ve kompakt bir tasarım geliştirerek Raven’ı yaratıyor. Katlanır scooter Raven, kolay taşınması ve lüks hissi yaşatması dinamikleri üzerine kurulu. Ve katlandığı zaman tek bir parça olarak görünüyor. Çünkü scooter’ın dikey ve yatay bölümleri tamamen iç içe giriyor.

Ön tekerin olduğu bölümdeki kavis ise toplu taşımada omuz desteği olarak kullanılıyor ve denge noktası daha erişilebilir bir noktada tutuyor. Herhangi bir kitlesel fonlama aracı kullanmadan, kendi internet sitesi üzerinden ön sipariş kabul eden Raven, Ağustos 2017’de teslimat sözü veriyor.

Görsel: Raven