Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IBM, Sanal Gerçeklik İçindeki Oyun Sword Art Online’ı Gerçeğe Dönüştürüyor

IBM, Sanal Gerçeklik İçindeki Oyun Sword Art Online’ı Gerçeğe Dönüştürüyor

Sanal gerçeklikle yaratılan evrende yaşayan oyuncuların hikayesini işleyen Sword Art Online, IBM'in sponsorluğunda anime olmaktan çıkarak hayatımıza karışıyor.

2012 ile 2014 yılları arasında yayınlanan anime serisi Sword Art Online, oyuncuların sanal gerçeklik gözlüklerini ve beyin dalgalarını kullanarak oyuna girdiği bir çok oyunculu devasa çevrim içi oyunu (VRMMORPG) işliyor. Oyuncuların yarattığı dijital avatarlar yardımıyla fiziksel dünyadan soyutlanıp oyun içerisinde tıpkı gerçek dünya gibi yaşamalarına olanak tanıyor. Ve bunu klavye ve fare ile değil, sanal gerçeklik teknolojisiyle yapıyorlar.

Başta Japonya olmak üzere büyük ilgi toplayan, kendinden önceki bilim kurgu yapımlarından ilham alıp gelecek yapımların da önünü açan Sword Art Online evreni, IBM’in sponsorluğunda gerçek bir oyuna dönüşüyor. Sword Art Online The Beginning Project, Tokyo’da yaşayan sanal gerçeklik ve Sword Art Online severleri 18 – 20 Mart arasındaki beta kayıtlarına katılmaya çağırıyor.

Dengeki Online‘ın haberine göre, 200 kişiden oluşacak pilot oyuncu ekibi klavye, fare veya gamepad gibi aksesuarlar yerine sanal gerçeklik gözlükleri kullanacak ve 3B taramayla dijital avatarlarını oluşturabilecekler. Video oyununun geliştirilmesi sürecindeyse IBM’in bulut servisi SoftLayer ve Cognitive Systems (Kavramsal sistemler) teknolojisi kullanılacak.

Oyunun evreni, mekanikleri veya yayın tarihi gibi bilgiler henüz paylaşılmamış olsa da animeyi sevenleri heyecanlandıracak bir fragman yayınlandı.

Görsel; YouTube