Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hyundai Genesis, Amazon Echo’yla Kontrol Edilebilecek

Hyundai Genesis, Amazon Echo’yla Kontrol Edilebilecek

2017 model Hyundai Genesis'ler Amazon Echo, Echo Dot ve Tap ile bazı komutları uzaktan yerine getirebilecek.

Hyundai’nin lüks araç segmenti Genesis, Amazon’un Alexa ses komutlarıyla kontrol edilebilecek ilk otomobil olacak. Otomobil üreticileri, akıllı telefon bağlantılı araçlar üretmeye son dönemde her ne kadar hız verse de Genesis’in kullandığı teknoloji otomotiv endüstrisinde bir ilke imza atacak çünkü Genesis’le 3. parti bir cihaz üzerinden bağlantı kurulabilecek.

Birkaç hafta sonra satışa çıkması planlanan 2017 model Genesis G80 ve G90 model araçlar; Amazon’un pizza siparişi verme, Spotify’dan müzik dinleme, Uber’a bağlanıp araç çağırma, haber kanallarına bağlanabilme gibi özellikleri bulunan Echo, Echo Dot ve Tap modellerindeki Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılı, taşınabilir hoparlörleri üzerinden bazı komutlar alabilecek. Genesis, Amazon cihazlar ile verilen otomobili çalıştır, klimanın derecesini ayarla gibi komutları yerine getirecek.

Hyundai, Amazon’la yaptığı işbirliği sayesinde yılın 3. çeyreğinde Genesis’in satış rakamlarında artış olacağını tahmin ediyor. Hyundai, Genesis alan kullanıcılara Amazon’un Alexa ile çalışan cihazlarından alabilmeleri için hediye çeki de verecek. Alexa merkezli bağlantıyı Genesis modeline getiren Hyundai, Amazon hamlesiyle gelecek dönemde benzer bir bağlantı seçeneği vadeden Ford ve BMW gibi rakiplerinin bir adım ötesine geçmiş oldu.

Görsel: Genesis, YouTube, Amazon