Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hyundai’den Yüksek Performans Alt-Markası: N

Hyundai’den Yüksek Performans Alt-Markası: N

Hyundai performans ürünleri için N alt markasını Frankfurt'ta tanıttı.

Mercedes-Benz AMG, BMW M, Audi S, Volkswagen R, Nissan Nismo… Birçok otomobil markası motor sporları için hayata getirdikleri yüksek performanslı modelleri özel birimlerde geliştiriyor ve bu birimleri günlük performans otomobillerini pazarlamak için birer marka olarak gayet başarılı bir şekilde kullanıyorlar. Bu hafta Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Hyundai Motor da yüksek performans alt markasını tanıttı: Hyundai N. Hyundai’nin Namyang’daki ar-ge merkezi ve geliştirdiği araçları denediği dünyaca ünlü pist Nürburgring’in başhaflerinin N olması bu yeni markanın da adının çıkış noktası olmuş.

N performans birimi bir değil iki konseptle birlikte lanse edildi. İlk Hyundai N konsepti, Frankfurt’un konseptlerini derlediğimiz haberimizde de bahsi geçen Hyundai N 2025 Vision GT konseptiydi.

884hp güce sahip çift yakıt hücreli sisteme sahip bu konsept araç fren esnasında geri kazanılan enerjiyi depoladığı süper kapasitör sistemiyle de ek 204hp güç üretebiliyor. Bu benzersiz güç 4 tekerleğe her biri bağımsız olarak çalışan 4 motorla aktarılıyor.

N performans biriminin sergilediği diğer konsept de RM15’ti. Racing Midship 2015 adının kısaltmasını alan bu ortadan motorlu aracın gövdesi de hafif alüminyum ve karbonun birleşimiyle geliştirilen çok hafifi ve sağlam bir yapıda tasarlanmış. Hyundai’nin 2.0 litre dizel T-GDI motorunun 300hp’ye ayarlanmış bir versiyonunu taşıyan RM15, aerodinamik yapısı ve büyük arka kanadıyla 200km/s hızda 124kg bir yere basma yakalayabiliyor.

IAA’de tanıtılan son N aracı da yeni nesil Hyundai i20 WRC oldu.

Özellikle ABD pazarında güçlenip Avrupa’da iyi bir çıkış yakalayan Hyundai markası, başarılı satışlarını iyi ürünlerle desteklerden Avrupa, ABD ve Japonya’dan rakipleri karşısında zayıf olan tarihi başarı ve duygusal sportif kriterler konusunda da eksiklerini hızla gideriyor. Birkaç yıl içinde ergenliğe girecek çocuklar Hyundai N araçlarının posterlerini duvarlarına asabilirler.