Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Huawei’den LED’li Güvercinlerle Işıkla Boyama [advertorial]

Huawei’den LED’li Güvercinlerle Işıkla Boyama [advertorial]

"Kuşçu Ali'nin Işıklı Güvercinleri" filminde Huawei P8'in özelliğini belgesel lezzetiyle izliyoruz.

3 genç fotoğrafçı, dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Kapadokya’ya gidiyorlar. Amaçları, internette yabancı videolarda görüp hayran kaldıkları türden bir projeyi burada gerçekleştirmek. Işıkla boyama (light painting) tekniğini kullanarak yapacakları projede bir sürpriz de var: Işığın izini insanlar değil, güvercinler oluşturuyorlar. Dünya’da ilk kez güvercinlerin uçuşları ile oluşan ışık izi fotoğrafları Huawei P8 ile çekilmiş.

En az güvercinler kadar renkli bir başka karakter daha var: Kuşçu Ali. Güvercinlerin sahibi Kuşçu Ali, kuşlara verdiği yönergeler ve eğitimler sayesinde çekimlerin başarıyla tamamlanmasında önemli pay sahibi olmuş.

Projenin sadece hazırlığı 1,5 ay sürmüş. Toplam 70 kişinin görev aldığı projede, 40 kişilik bir ekip, çekimler için Kapadokya’ya kamp kurmuş. 50’ye yakın güvercinin yer aldığı çekimlerde kullanılan tüm kuşlar, çekimlerden 10 gün önce İstanbul’dan bölgeye getirilere, çekim yapılacak alana alışmaları sağlanmış. Bölgede ayrıca, bu kuşlar için özel bir sığınak inşa edilmiş. İki gün boyunca süren çekimlerde kullanılmak üzere özel olarak üretilen 200’den fazla LED ışık içinse, özel bir ekip Ankara’da bir hafta boyunca çalışmış. Yüksek ışık gücüne sahip, uzun süre yanabilen ve sonra derece hafif olan LED’lerin her biri yaklaşık 1,5 gram ağırlığında üretilmiş. PRojede yer alan tüm güvercinler, en küçük bir zarar görmeden eski yerlerine iade edilmiş.

Künye:

Reklamvere: Huawei Türkiye

Pazarlama Direktörü: Cem Sezer

Kıdemli Pazarlama Müdür: Çiçek Demirci

Dijital Pazarlama Müdürü: Tayfun Söğütlü

Dijital Pazarlama Sorumlusu: Fatih Mehmet Bilek

Yaratıcı Ajans: The King

Ajans Başkanı/Kreatif Direktör: Burak Demiral

Marka Yöenticisi: Derya Fidan

Marka Sorumluluları: Korcan Ünlal, Aylin Yıldız

Prodüksiyon: Böcek
Yapım
Yönetmen: Abdulbaki Yavuz

Görüntü Yönetmeni: Emre Karbek

Yapımcı: Seyhun Aray

Telefonla ilgili detaylı özellikleri buradaki sayfasından inceleyebilirsiniz.

Manşet görseli: YouTubeYouTube