Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hot Wheels’den Yapay Zekalı Akıllı Oyuncak Otomobil ve Yarış Pisti

Hot Wheels’den Yapay Zekalı Akıllı Oyuncak Otomobil ve Yarış Pisti

Hot Wheels ile otomobil yarışı heyecanı konsollardan fırlayıp, salonunuza geliyor.

Ailesinde bıdık bir erkek çocuğu olanlar bilir ki, Hot Wheels vazgeçilmez bir oyuncak markası olarak evin baş köşesinde mutlaka yerini alır.

Pekiii… Yeni Hot Wheels A.I. araba ve yarış pisti ile çocuğunuz isterse kendi kendine arabalarını yarıştırabilecek desem? Oturup saatlerce çocukları ile oyun oynayan ebevenylerin gözlerindeki ışıltıyı görebiliyorum (benim gözlerim ışıldadı!).

Aslında benzer bir akıllı otomobil ve yarış pisti piyasada vardı. Anki Overdrive‘ı duymuş ama çocukların eline telefon tutuşturulması nedeni ile pek ilgi alanıma girememişti.

Hot Wheels A.I. serisinde televizyon-cep telefonu gerekmeden salonun ortasına kurup, çocuğunuz normal araba yarış pistleri gibi oyunu oynayabiliyor. Otomobiller evde oynadığımız arabalardan biraz büyük. 20 yol parçası ile 40 farklı yarış pisti yapmak mümkün(müş).

Gelelim sürüş olayına… Otomatik pilot ile arabalar kendi kendine vın vın diye pistte gezebiliyor. İsterseniz aynı konsolda oynanan araba oyunlarındaki gibi bilgisayara (yapay zekaya) karşı oynamak mümkün. İşlerinizi bitirdiyseniz ve çocuğumla zaman geçireceğim dediğiniz noktada siz kontrolü alıp, karşılıklı oyun oynayabiliyorsunuz.

Kumanda çok karışık diyenler için de 3 farklı seviye var. Başlangıç seviyesinde sadece gaza basmak yeterli. Arabanın yolda kalmasını yapay zeka hallediyor. Gelişmiş ve uzman seviyesinde arabanın kontrolu daha çok size kalıyor, fren ve direksiyonu siz kontrol ediyorsunuz (evet yinelemek gerekirse aynı konsol oyunlarındaki gibi). Oyunda arkanızdan gelen arabaya pislik yapmak da mümkün (kumandadaki düğmelere basarak). Arabanız arızalandığında pit alanına girmeniz gerekiyor.

22 Eylül’de Amerika’da 99$’a satışa çıkıyor. Yılbaşı hediyesi için bir kenara şimdiden not edin.

Görsel: Hot Wheels, Amazon.