Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hormonlu Domates Ödülleri’nin Adaylarını Siz Belirleyin

Hormonlu Domates Ödülleri’nin Adaylarını Siz Belirleyin

Homofobik ve transfobik söylemleriye öne çıkan isimler, sosyal medyadaki açık çağrıyla bir adım öne çıkarılıyor ve ironiyle ödüllendiriliyor.

Homofobik – transfobik söylem sahiplerinin pek çok farklı kategoride ödüllendirildiği Hormonlu Domates Ödülleri‘nin 12.’si bu yıl düzenleniyor. 30 Haziran Perşembe gecesi Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek törenle sahiplerini bulmak üzere adaylar belirlenmeye başladı.

Kamusal alanda LGBTİ bireyler hakkında homofobik – transfobik sözler sarf eden veya uygulamalarda bulunan kişi ve kurumları teşhir etmek amacıyla ilk kez 2005 yılında verilen Hormonlu Domates Ödülleri’nin sahipleri Onur Haftası organizasyon ekibi tarafından seçilmişti. Ancak, bu tarihten sonra ödüller her yıl yapılan açık çağrıyla belirlenmeye başladı.

Siyaset, Medya, Eğlence, Eğitim, Spor, Yaşam Alanları, Sansür, Beynelmilel, Kurum ve özel ödül kategorilerinde ‘kazananların’ belirlendiği ve ödül almak üzere törene davet edildiği ödüllerin geçtiğimiz yıl 11. kez gerçekleştirilen töreninde Siyaset kategorisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. kez ödülün sahibi oldu. Erdoğan, HDP Eskişehir milletvekili adayı Barış Sulu’yu kastederek “Biz eşçinsel aday göstermeyiz” sözleriyle 2015 yılında ödülün sahibi olmuştu.

Boston Eşcinsel Erkek Korosu’na kapılarını açan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef gösteren Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman Eğitim kategorisinde; Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun konserini iptal eden Zorlu Center Sansür kategorisinde; oyuncu Angel McCoughtry’yi cinsel yönelimi nedeniyle takımdan ayrılmaya zorlayan Fenerbahçe Spor Kulübü Spor kategorisinde; İTÜ’de gerçekleşen Lady Gaga konserine katılan LGBTİ’leri sosyal medyadan hedef gösteren Niran Ünsal Medya kategorisinde yılın ödül kazananları olarak yer aldı.

20-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 24. Onur Haftası kapsamındaki Hormonlu Domates Ödülleri’nin kategorileri kapsamında bu yılki isimlerini belirlemek üzere adaylarınızı #hormonludomates2016 etiketiyle Twitter ve Facebook’tan paylaşabilir ya da [email protected] adresinden önerebilirsiniz. Geçtiğimiz yıla ait ödüllerin tam listesini ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: İstanbul Onur Haftası