Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hong Kong’un En Yüksek Binasında Video Gösterisi

Hong Kong’un En Yüksek Binasında Video Gösterisi

LfxLab tarafından hazırlanan açık hava projesi, Hong Kong'un en yüksek binası olan Uluslararası Ticaret Merkezi'nde iki gün boyunca sergilendi.

Hong Kong’un en büyük binası olan Uluslararası Ticaret Merkezi 10 – 11 Mart tarihleri arasında ISEA2016 (Uluslararası Elektronik Sanatlar Sempozyumu) kapsamında evrenin kaçınılmaz sonu kurgulu bir sanat projesine ev sahipliği yaptı. Fakat bu ev sahipliği duvarların içinde özel bir etkinlik olarak değil tüm Hong Kong’a açık olarak yapıldı. Uluslararası Ticaret Merkezi’ni çevreleyen 77.000 metrekarelik alan kullanılarak hazırlanan projede binanın dört farklı köşesi de kullanıldı.

Inevitable Death of the Universe isimli çalışma sunum ve başlık itibariyle varoluşsal bir konuya değiniyor: Evrenin geleceği belirsiz olmakla beraber insanlık olarak bu konuda farklı teoriler üretmeye bayılıyoruz. Fakat insanlık olarak kendimize baktığımızda da Dünya’nın ömrüne oranla oldukça kısa hayatlar yaşıyoruz. Bu ikilem de aslında bizleri insanlığın yaşama ve ölüme dair kibrini dışarı vurmasına ön ayak oluyor.

Künye:

Animasyon: LfxLab
Yönetmen: H2o
Eş-yönetmen ve Görsel Hikaye: Catqu
3B Modelleme: H2o, Hilhil Chow
Render: H2o
İllustrasyon: Catqu, Fate Lo
Müzik: The final days of the Space Cowboys – nisei23

Görsel; Vimeo