Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
HomePod: Oturma Odanızdaki Siri

HomePod: Oturma Odanızdaki Siri

Apple, dün gerçekleşen WWDC'de evdeki müzik dinleme alışkanlığımızı değiştireceğini iddia eden Siri'li hoparlörü HomePod'u tanıttı.

Apple’ın Haziran ayında gerçekleştirdiği ve gelenekselleşen geliştiriciler konferansı WWDC, 5 Haziran’da gerçekleşen açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye saatiyle 20:00’de yayınlanan açılış konuşması (hangi teknoloji devi olursa olsun) aynı zamanda tüketiciye yakından hitap eden ve yeniliklerin duyurulduğu gövde gösterisi oluyor.

Bu yılki WWDC’de Apple’dan beklenen en büyük gelişme akıllı ev hoparlörlerine giriş yapmasıydı. Ve Apple’ın 6 önemli gelişmesinin olduğunu söyleyen Tim Cook, son gelişme olarak Siri ile donanmış akıllı ses sistemi HomePod’u tanıttı. Amazon’un Alexa’sı Echo içinde, Google’ın Assistant’ı Home içinde yaşıyor. Böylece Apple da kendi sesli asistanına HomePod ile fiziksel bir kılıf vermiş oldu.

7 inç büyüklüğündeki akıllı hoparlör tabanındaki 7 tweeter ile sesi odanın neresinde olduğunu algılayarak zengin biçimde sunabiliyor. Apple’ın A8 çipini kullanan HomePod, 6 mikrofon ekseniyle Siri’nin sizi her koşulda duymasını sağlıyor. Apple Music’le dahili çalışan hoparlöre Siri üzerinden Beats 1 Radio’yu aç, hava durumu söyle, alarm kur, HomeKit cihazlarını kontrol et gibi komutlar iletilebiliyor.

Apple, HomePod’u Aralık ayında 349 dolar etiketiyle satışa çıkaracak.

Görsel: Apple