Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
HoloLens’le Erişebileceğimiz İçerikler Ortaya Çıkmaya Başladı

HoloLens’le Erişebileceğimiz İçerikler Ortaya Çıkmaya Başladı

Microsoft'un karma gerçeklik gözlüğü HoloLens ve kullanım alanlarını genişleten içerik ortaklarının derlemesi.

Microsoft’un bu yılın başında duyurduğu yeni teknolojisi HoloLens, kademe kademe hayatımıza girmeye ve alametifarikalarını göstermeye başlıyor. Hologramlar yaratarak fiziksel gerçeklikle dijital gerçekliğin üst üste binmesini sağlayan HoloLens, bu şekilde tanımlanarak kendini sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kavramlarından ayrı bir yere konumlandırabiliyor. Mixed Reality (Karma Gerçeklik) olarak anılmayı tercih eden HoloLens, bu unvana sahip olabilmek için de uygulama alanını ve içerik ortaklarını oldukça geniş bir yelpazeyle kucaklıyor.

Cannes Lions 2015’teki oturumunda da kullanım alanlarıyla öne çıkarılan HoloLens, geçtiğimiz hafta da Volvo ile birlikte çalışacağını açıklamıştı. Microsoft yazılımcıları ise hologram teknolojisi için yürüttükleri çalışmaların bazılarını #MadeWithHoloLens etiketiyle paylaşmaya başladı.

Candy Crush, Youtube, Netflix, Xbox One üzerinde Halo gibi örnekleriyle bir karma gerçeklik algısının insana yaşattıkları geliştiriciler aracılığıyla bizim de gözlemimize sunuluyor. 

Görsel; Youtube