Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
HoloLens ile Başka Bir Boyutta Maç İzlemek

HoloLens ile Başka Bir Boyutta Maç İzlemek

Microsoft'un karma gerçeklik gözlüğü HoloLens ile spor karşılaşmalarının nasıl izleneceğini örnekleyen bir video yayınlandı.

Kimi performanslar yerinden, kimileri ise televizyondan izlendiğinde daha büyük keyif veriyor. Bir konseri sahnenin birkaç adım ötesinden izlemek varken DVD’sini izlemek anlam yaratmayabiliyorken futbol ve motor yarışları gibi karşılaşmaları televizyondan izlemek daha iyi bir deneyim sunabiliyor. Formula 1’i yarışını canlı izlerseniz yarışı birkaç saniye görebiliyorsunuz, Amerikan futbolu ve futbolda ise maçı doğru açılardan her noktasından görmenizi sağladığı için televizyon daha bütünsel sunabiliyor.

Microsoft, karma gerçeklik olarak tanımladığı HoloLens kullanarak NFL (Ulusal Futbol Ligi) maçlarını izlemenin nasıl olabileceğini gösteren bir video yayınladı. Futbolun tüm dünyada bir tutku olduğunu ve Amerikan futbolunun da bundan geri kalan bir spor olmadığını göz önüne alırsak müsabakayı oturma odasının ortasında 3 boyutlu izlemek, istediğimiz oyuncu hakkında detaylı bilgiyi oyuncuyu işaret ederek öğrenebilmek veya ekranı duvarlara taşırmak HoloLens’in yapabildiklerinin sadece birkaçı.

https://www.youtube.com/watch?v=oKqzeoMCU0c
HoloLens, video üzerinde gösterdiklerini sorunsuz ve akıcı bir şekilde yapıp bir karşılaşmayı pili bitmeden yayınlayabilirse, yani maçın tamamını karma gerçeklikte izleyebilirsek deneyim anlamında ciddi bir fark sunulmuş olacak. Tıpkı menejerlik oyunlardaki gibi bir veriyi bir paket halinde görebilmek seyir zevkini de şüphesiz yükseltecektir.

Görsel; YouTube