Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hippo Water Roller, Litrelerce Su Taşımayı Kolaylaştırıyor

Hippo Water Roller, Litrelerce Su Taşımayı Kolaylaştırıyor

Hippo Water Roller, geniş iç hacmi ve kolay kullanımıyla temiz su kaynaklarına uzak yerlerde yaşayan insanların hayatını kolaylaştırıyor.

Gelişmekte olan ülkelerde milyonlarca kadın ve çocuk ailelerinin su ihtiyacını karşılamak için günde ortalama 6 km yürümek zorunda kalıyor. Bu insanlar 20 litre (kg) ağırlığındaki su dolu konteynerleri kafalarının üstünde dengede tutmaya çalışarak taşıyorlar.

Dünya çapında milyonlarca kadın, ailelerine su götürmek için her gün 200 milyon saatini yollarda geçiriyor. Hippo Water Roller, bir seferde 90 litre (kg) su taşımayı sağlıyor. Kadınlar, el arabasına benzeyen, itebildikleri ya da çekebildikleri silindir şeklindeki su konteyneri sayesinde hem zamandan kazanıyor hem de kafalarına ve vücutlarına binen ağırlıktan kurtulmuş oluyor.

90 litrelik su kapasitesiyle kadınların, çocukların ve yaşlıların bir kova suya oranla 5 kat fazla suyu yerde yuvarlanan silindire benzer yapısıyla daha kolay taşımasını sağlayan Hippo Water Roller’ın 5-7 yıl arası bir ömrü var.

Sağlam yapıdaki, kırsal alanlardaki zorlu arazi koşullarına uygun olarak hazırlanan Hippo Watter Roller, 1991’de iki Güney Afrikalı, Pettie Petzer ve Johan Jonker tarafından yaratıldı. Her ikisi de kırsal bölgelerde yaşamını sürdüren milyonlarca insanın su sıkıntısı çektiğini ve evlerine su götürmek için her gün kilometrelerce yol yürüdüklerini bilerek yetişti.

Proje nihayet hayata geçti ve 1994’te Güney Afrika uygulama için pilot bölge ilan edildi. Hippo Water Roller projesi, 2013’te aramızdan ayrılan dönemin devlet başkanı Nelson Mandela tarafından da desteklendi. Kısa sürede büyük bir sosyal etki yaratan proje, 20’ye yakın ülkeye daha yayıldı, çeşitli çevrelerden, özel ve kamu kuruluşlardan maddi destek almayı başardı.

Görsel: Hippo Water Roller, Vimeo