Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hikaye Anlatımından Hikaye Yaratmaya [LeWeb 2014]

Hikaye Anlatımından Hikaye Yaratmaya [LeWeb 2014]

Bosch dijital pazarlama direktöründen hikaye anlatımıyla ilgili ipuçları.

Bosch Dijital Pazarlama Direktörü Michale Schmidtke‘nin dijital mecrada hikaye anlatımının detaylarının anlattığı sunum, Schmidtke’nin  “Etrafta çok güzel işler yapan markalar var, ve bu dijital çağda onlarla rekabet etmek bizim için zor” sözleriyle başladı. 

Ardından markanın dijital çözümlemesini paylaşan konuşmacı toplamda 500 websitesi, 350 sosyal medya hesabı ve yaklaşık 200 uygulaması olan bir marka için büyük zorluklardan bir tanesinin bunları tek bir çatı altında toparlayabilmek olduğuna değindi. 

Bunu gerçekleştirmek için bir kampanya kurgulayan marka, hashtagini #experiencebosch olarak belirliyor ve tüketiciye aslında Bosh’un bildiklerinden daha fazlası olduğunu anlatmak için yepyeni yollar geliştiriyor.

Otomatik park teknolojisi, Çin’deki e-Scooter kullanımı, akıllı paketleme sistemleri ve daha birçok bilmediğimiz yönüyle tüketici karşısına çıkan kampanyaya toplamda 60 ülkeden 50.000 başvuru oluyor.

Sadece 16 günde 6 ülkeye giderek Bosch teknolojilerini deneyimleyip sosyal medyadan paylaşan kazanan 6 kişi ise hem benzersiz bir deneyim yaşıyor hem de sosyal mecralardan insanların da bunu sanal olarak deneyimlemesini sağlıyor. 

Sunumun devamında hikaye anlatımından ve bunun aslında pazarlamacılar ve iletişimciler için ne kadar büyük bir stratejik önem taşıdığından bahseden konuşmacı sonrasında laser level ürününü, popüler kültürdeki graffiti sanatıyla birleştirdikleri kampanyadan bahsederek kampanyaların hem marka algısında hem de satış oranlarına etkisindeki pozitif sonuçlarına dikkat çekti.

Ardından uzun bir süredir marka olarak Dijital Dönüşüm üzerine çalıştıklarını anlatan Schmidtke, marka olarak fikir liderleriyle birlikte ilk bağlantılı araçları için ortaklaşa yarattıkları uygulamaların sürecinden bahsetti ve “Tüketiciyle, hedef kitleyle birlikte bir şeyler yaratmanın markaların daha fazla odaklanması gereken bir nokta” olduğunu söyledi. 

Genel olarak Bosch’un dijital mecradaki içerik stratejisi üzerine odaklanan sunum soru cevap seansı ile sona erdi.  

Bu arada ben sunumdaki #lovemyfridge kampanyasını çok sevdim.