Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vimeo Destekli İnternet Dizisi: High Maintenance

Vimeo Destekli İnternet Dizisi: High Maintenance

Vimeo, New York'ta geçen bir web dizisinin yeni bölümlerini finanse ediyor.

NBC’nin komedi dizisi 30 Rock‘ın Emmy ödüllü kast direktörü Katja Blichfeld ve eşi Ben Sinclair’in ortak yapımı High Maintenance, New York’ta yaşayan bir marijuana satıcısı ve her biri bambaşka bir duygunun insanı olan müşterileri etrafında dönen ve ilk on üç bölümünü Vimeo’dan ücretsiz olarak izleyebileceğiniz bir internet dizisi. Dizinin ilk bölümü 2013 yazında Vimeo’da yayınlanmış ve kısa bir sürede sadık bir izleyici kitlesine kavuşmuştu.

Bölümlerinin süresi 7 ile 12 dakika arasında değişen dizinin her bölümünde farklı bir kaygı yumağı ortamda buluyoruz kendimizi. Karakterlerin çoğunlukla aşırı stresli New York hipsterları olmaları, dışarıdan bakıldığında birbirlerine benzediklerini düşündürtse de, dizinin yazarı, yapımcısı ve başrol oyuncusu Ben Sinclair’in oynadığı satıcı karakteri ile birlikte evlerine konuk olduğumuzda, her birinin aslında metropol yalnızlığının garip kaygılarını temsil ettiğini hissediyoruz. Bu nedenle,  marijuana üzerine bir yapım değil, ilk bölümden itibaren, bir bölüm daha, bir bölüm daha diyerek belki de tamamını izlemekten kendinizi alamayacağınız kadar iyi yazılmış ve yönetilmiş bir karakter dizisi High Maintenance. Komik, samimi ve hatta ‘kafası güzel’ bir yapım.

Gelelim yapımcılar ile Vimeo arasındaki işbirliğine;

Bu yılın başlarında Vimeo, kitle-fonlama yöntemiyle finanse edilmiş filmlere ve iç-yapımlara 10 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurmuştu. Bu yatırım ile Vimeo On Demand servisini* geliştirmeyi amaçlayan video paylaşım platformu, bu yıl Mayıs ayı sonunda projenin ilk ortaklık duyurusunu yaptı: High Maintenance. Anlaşmaya göre, Vimeo’nun desteğiyle diziye altı bölüm daha çekilecek ve böylelikle dizi yalnızca Vimeo On Demand üzerinden kiralanarak ya da satın alınarak izlenebilecek.

Vimeo’nun CEO’su Kerry Trainor, High Maintenance’ın büyük hayranı olduklarını ve ilk yatırım projesinin Vimeo üzerinden organik olarak yayılmış bir yapım ile gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını belirtmişti. İzleyici Ağı Genel Müdürü Greg Clayman ise, kitle-fonlamasının, film yapımcılığında yeni bir dönem açtığını belirterek, bir sonraki adımın bağımsız film yapımcılarını, işlerinin Vimeo’da ve tüm web’de görünmesi ve satın alınması yönünde desteklemek olduğunu söyledi. Bakalım Vimeo’nun kendine has hedef kitlesine yönelik bu strateji, gelirlerini ve abone tabanını ne ölçüde artıracak? 

* Vimeo On Demand, profesyonel abonelerin kendi işlerini Vimeo üzerinden satmalarını sağlayan bir doğrudan dağıtım kanalı. Yapımcılar, fiyat, format ve bölgesel dağıtım konularını kendileri belirleyebiliyor.