Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Bisikleti Elektrikli Hale Getiren Teker: GeoOrbital

Her Bisikleti Elektrikli Hale Getiren Teker: GeoOrbital

Kickstarter'da doğan GeoOrbital, herhangi bir bisikletin ön tekeri yerine takılarak tek şarjda 80 km gidebiliyor.

Elektrikli bisikletlerin genel çehresine bakınca, araç tasarımından başlayarak bu özelliğin çevresinde konumlandırıldığını görüyoruz. Elektrikli olduğunu göstermesi için ya daha modern hatları oluyor ya da motoru daha belirgin bir noktada yer alıyor.

Daha önce Semcon‘un bisikletin sele borusuna takılan bir aparatla geleneksel bisikleti elektrikliye dönüştürdüğünü görmüştük. Bu kez ise GeoOrbital, bisikletin hali hazırda atıl bulunan bir alanını daha verimli kullanarak elektrikli bisiklet dönüşümünü gerçekleştiriyor.

Bir ön teker olarak tasarlanan GeoOrbital, herhangi bir bisikleti tek bir değişimle elektrikli hale getirebiliyor. 26 ve 29 inç olmak üzere iki farklı ebatı olan GeoOrbital’ın teknik özellikleri arasından öne çıkanlar ise; tek şarj ile pedal çevirmeden 30 km/s hız yapabilmesi ve 30 km’ye kadar pedal çevirmeden gidebilmesi. Mesafeyi artırmak isterseniz de pedal çevirerek 80 km’ye kadar hibrit iticilerle gidebiliyorsunuz.

Telefonunun kapanmasını istemeyen ve buna karşılık biraz daha pedal çevirmeye razı olanlar içinse GeoOrbit’in üzerindeki USB çıkışıyla telefon şarj edebiliyor. Darbeye ve yırtılmaya dayanıklı lastiği ise uzun yıllar sorun kullanım vadediyor. Geçtiğimiz Haziran’da Kickstater’la fonlanan GeoOrbit, şu an destekçilerinin ürünlerini hazırlıyor.

Görsel: GeoOrbital