Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Açıdan Görünürlük Sağlayan Bisiklet Işıklandırma Sistemi

Her Açıdan Görünürlük Sağlayan Bisiklet Işıklandırma Sistemi

Revolights Eclipse, tekerleri ışıkla boyayarak araçlar arasında farkındalık yaratıyor.

Bisikletin icadı birçok tartışmaya gebe olsa da, tasarım ve şekil itibarıyla belirli kalıplara sadık kalarak günümüze kadar geldi. Günümüzdeki Şeylerin Interneti ve bağlanabilir cihazlar gibi devrimlerleyse bisikletler dışarıdan müdahalelerle kişiselleştirilebilir donanımlara kavuştu.

Bisiklet tekerinde GIF oynatmayı sağlayan Balight’tan sonra çıta bir nebze daha yukarı taşınıyor ve teker üzerindeki ışıklar fark edilmeyi sağlıyor. Tekerin arka kısmına takılarak yaklaşık 1/3’lük kısmına nüfuz eden ışıklar, 360 derece aydınlatma yaparak yandaki ve arkadaki araçların da bisikleti fark etmesini sağlıyor.

Bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanabilen Revolight Eclipse, seyir sırasında aracın ürettiği hız, mesafe, kalori gibi veriyi de topluyor. Bunun yanı sıra mobil uygulaması hava durumunu takip ederek yola çıkmadan önce uyarıda bulunuyor.

Bisiklet yolculuğunu ışıkla boyayan bu girişim şu anda Indiegogo üzerinden destek toplamaya devam ediyor. Bu minik eklentinin diğer maharetleri ise yavaşladığında kesintilik ışıklar yakarak arkasındaki aracı uyarması ve dönüşlerde tekerin tamamını aydınlatarak yine çevresindekileri bilgilendirmesi.

Görsel; Youtube