Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hastaneden Çıkamayan Çocuklar İçin Özel Tasarlanan Önlükler

Hastaneden Çıkamayan Çocuklar İçin Özel Tasarlanan Önlükler

Kanadalı Starlight Children’s Foundation organizasyonu, ünlü tasarımcılarla işbirliği yaptı ve çocukları hastane önlüklerinin sıkıcılığından kurtardı.

Hastane önlüklerini de, o önlükleri giymeyi de kimse sevmez. Ancak, ufak bir operasyon sebebiyle yalnızca kısa bir süreliğine hastanede misafir olmamız gerekiyorsa beğenmediğimiz önlüklerini geçici olarak giyme fikri bizler için çok da sorun yaratmayabilir. Tedavileri uzun süren, hastaneden ayrılamayan çocuklar içinse hastanelerin soğuk atmosferini yansıtan ve kimsenin giymek istemediği bu sıkıcı önlükler üstlerinden hiç çıkaramadıkları bir kıyafet haline geliyor.

Starlight Children’s Foundation Canada organizasyonunun “Ward + Robes” projesi, çocukların sevimsiz hastane önlüklerinden kurtulması ve yalnızca birer hasta değil, herbirinin kendine has tarzlara ve karakterlere sahip renkli kişilikler olduklarını yansıtmaları için onlara eşsiz bir sürpriz hazırladı.

Moda tasarımcısı Izzy Camilleri ve dövme sanatçısı India Amara ile bu proje için işbirliği yapan Starlight Children’s Foundation, hastane önlüklerini sevimsiz görüntüsünden tamamen uzaklaştırarak onları ünlü tasarımcı ve sanatçının ellerinden çıkan desen, baskı ve renklerle birlikte modaya uygun, stil sahibi önlüklere dönüştürdü. Kısacası, çocuklara kendileri olmaları için bir fırsat yaratıldı. Hastanedeki bir askıya yerleştirilen yeni önlüklerin üzerinde “You’re Unique” (Sen, Eşsizsin) yazan etiketler yer aldı. Yeni önlüklerine kavuşan çocukların yüzlerinde oluşan gülümseme ise paha biçilemezdi.

Şimdilik yalnızca Ontario’daki bir hastanede başlatılan uygulamanın, önümüzdeki günlerde Kanada’daki diğer hastanelerde ve hatta diğer ülkelerdeki hastanelerde de uygulanmaya girmesi muhtemel. Destek olmak ve hayatlarının en güzel günlerini hastanede geçirmek zorunda kalan çocukların yüzünü bir parça da olsun güldürmek isterseniz projeye buradan bağış yapabilirsiniz.

Görsel: YouTube