Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dinamik Projeksiyon Yansıtma

Dinamik Projeksiyon Yansıtma

Tokyo Üniversitesinde geliştirilen çalışma projeksiyon yansıtmayı dinamik objelerle birleştiriyor.

Projeksiyon yansıtma teknikleri günümüzün en revaçtaki görsel iletişim teknikleri arasında yer alıyor. Fiziksel alanları kullanarak dijital görseller yaratma ve bunları manipüle edebilme de bu tekniği cazip kılan faktörlerin başında geliyor. Bir de farklı disiplinlerle birlikte çalışarak tek bir düzlemden çıkarıldığı zaman, yaratıcılığın sınırları denenmiş oluyor.

Yüz takibi veya dans gösterisi gibi örneklerinden sonra Tokyo Üniversitesinden bir ekip projeksiyon yansıtma teknolojisini hareketli objelere gerçek zamanlı yansıtmayı başaran bir proje gerçekleştirdi. Yüksek hızlı obje takibiyle gerçek zamanlı takibi başarılıyor. İletişimde kaybedilen veri zamanı ise minimuma indirilerek gecikme yaşanması engelleniyor.

Lumipen 2 projesi 3 farklı projeksiyon tekniği sunuyor. Büyük resmin küçük parçalarını görme ve iki katı yakınlaşan büyüteç gibi inceleyebilme sayesinde resmi değiştirmeden sadece istenen alanlar görülebiliyor. Tek bir eksendeki hareketleri ölçen ve uyum sağlayan tekerlek sitemi objeye yansıtılan tekerleğin obje döndükçe hareket etmesini sağlıyor. Ve son teknik ise yansıtmanın bir objeye bağlanarak onun üzerinden gerçek zamanlı hareket etmesi. Bir kürenin üzerine yansıtılan dünya modeliyle topla birlikte yansıtma da eş zamanlı dönmeye devam ediyor.

Görsel; Youtube
Manşet görseli düzenlenmiştir.