Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hamamda Havluyla Birbirini Döven Adamlar

Hamamda Havluyla Birbirini Döven Adamlar

Shlack!, aynı ağ üzerindeki oyuncuların birbirini havluyla dövdüğü bir çok oyunculu platform oyunu.

Yerli oyun geliştiriciler ve yazılımcılar Global Game Jam, ODTÜ Teknokent gibi adımlarla son yıllarda ivme kazanarak üretmeye devam ediyor. Video oyunlarının felsefesi ve metodolojisi de değiştikçe insanların ve oyuncuların algısı da değişmeye, evrilmeye başladı. Türkiye’de 1990’ların sonundan bu yana devam eden oyun geliştirme ve kültürü yaygınlaştırma çabaları günümüzde altın çağlarını yaşıyor diyebiliriz. En azından geçmişteki bütçe, destek ve algı eksenlerinde bakıldığında sektör içerisinde değişen çok dinamik var.

Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü mezunu dört kişiden oluşan Shlack! ekibi de bu dönem içerisinde eğlenceli ve dinamik bir oyunu bizlere kazandırdı. Konsept göz önüne geldiğinde bile insanın yüzünde tebessüm belirirken bir de şişman, göbekli Türk erkeklerinin hamamda havlularıyla dövüştüğünü görmek insanın içindeki sıkıntıyı alıp götürüyor.

Yerel ağ üzerinde, yani fiziksel olarak aynı ortamda bulunan bilgisayarlarla oynanan Shlack! 4 oyuncuya kadar çok oyunculu oynanabiliyor. İnternet sitesi üzerinden indirilebilen oyunun fiyatını da siz belirliyorsunuz. Ücretsiz olarak indirmeniz de mümkün ancak geliştiricilerin oyun geliştirmeye ve fikirlerini hayata geçirmesine yardımcı olmak için istediğiniz tutarda fiyat etiketi yazabiliyorsunuz.

36 saatlik aralıksız geliştirme kampında geliştirilen Shlack!, Windows 10 Game Jam‘i kazanmış. Hemen ardından yayınladıkları oyun içi video ise, ekibin oyunu oynarken ne kadar eğlendiğine de ışık tutuyor.

Görsel; Shlack!