Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​H&M, Eski Giysileri Yeniden Değerlendirerek Moda Yaratıyor

​H&M, Eski Giysileri Yeniden Değerlendirerek Moda Yaratıyor

H&M’in sürdürülebilirlik kapsamında hiçbir giysiye bir daha çöp yüzü göstermeyeceği “Close The Loop” serisi, ilk meyvelerini verdi.

H&M 2013 yılında bir giysi geri dönüşüm kampanyası başlatmıştı hatırlarsınız. Artık giymediğimiz, eskimiş giysilerimizi mağazalarına çağırmış ve karşılığında alışverişimizde indirim imkanı sağlamıştı. İşte 2 yıl boyunca geri çağrılmış tüm bu giysiler artık yeni bir seride hayat buluyor: “Close The Loop” (Döngüyü Kapat)

Close the Loop”, geleceğin moda endüstrisi için önemli bir yol açmış diyebiliriz. H&M, sürdürülebilirliği kelimelerden uygulamaya geçirmiş ve şimdi bunun sonuçlarını izliyoruz.

H&M CEO’su Karl-Johan Persson şöyle anlatıyor: “Eski veya kullanılmayan giysiler için yarattığımız bu döngü sistemi yalnızca tekstil israfını, giderleri mümkün olan en düşük seviyeye çekmekle kalmıyor, aynı zamanda gezegenimizdeki doğal kaynakların hızla tüketimine de fren yaptırıyor.”

Close The Loop” serisi kadın, erkek ve çocuklar için toplam 16 kot modelinden oluşuyor. Seri; erkekler için kot ceket ve pantolon; kadınlar için kot pantolon, ceket, tulum ve jile; çocuklar için ise kapüşonlu sweat-shirt ve pantolon seçenekleri içeriyor.

Modern tarzda yeni bir seri üretmiş olmasının yanı sıra H&M’in bu kampanyasının en önemli başarısı aslında hepimizi ilgilendiriyor: H&M, geliştirdiği yeni geri dönüşüm teknolojisiyle moda endüstrisinin doğanın ve doğal kaynakların sırtına bindirdiği yükün azalacağı bir döneme öncülük etmiş olabilir.

Şu anda, H&M’in toplam üretiminde geri dönüştürülmüş malzemenin payı %20’ler seviyesinde ve bu noktaya üretim kalitesini düşürmeden gelebilmiş. Bundan sonraki hedefi ise bu oranı artıracak yeni teknolojilere yatırım yapmak ve yıllar içinde istikrarlı bir şekilde geri dönüşüm sistemini ve geri dönüştürülen malzemenin toplam girdiler içindeki payını büyütmek.

Close the Loop” serisinin lansmanı önümüzdeki Eylül ayında yapılması planlanıyor. Seri, tüm mağazalarda ve online-mağazada satışa sunulacak.

Görsel; psfk