Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
H&M’den Manifesto Niteliğinde Bir Geri Dönüşüm Çağrısı

H&M’den Manifesto Niteliğinde Bir Geri Dönüşüm Çağrısı

H&M, "Modada kural yoktur ne istiyorsan o ol, ne istiyorsan onu giy." diyor ve ekliyor; “Tek şartla: “Giysilerini geri dönüştür.”

H&M, 2013 yılında başlattığı geri dönüşüm kampanyası ile eskilerinizi bize getirin çağrısı yapmış, sonrasında 2 yıl boyunca topladığı bu giysileri geri dönüştürerekClose The Loop” (Döngüyü Kapat) isimli yeni bir seri ortaya çıkarmıştı.

Close The Loop” hareketinin devamı olarak hazırlanan, Forsman & Bodenfors imzalı kampanya filminde, H&M başlattığı sürdürülebilir moda hareketinin devamını getiriyor ve giymediklerinizi 3.500 mağazamıza getirin, yeni giysilerde hayat bulsunlar diyor.

H&M, geri dönüşüm çağrısını Iggy Pop‘un sesinden yaparken artık modanın anayasası haline dönmüş kurallara öyle güzel saldırıyor ki, insanın kafasına “sombrero” takıp, altına oduncu gömleğiyle skinny deri pantolon çekip, ayakta takunyalarla sokağa fırlayası geliyor.

Bir manifesto niteliğindeki filmin mottosu şu; “Modada kural yoktur. Kim olursan ol, istediğini giy, istediğini yap. Tek bir şartla: Giysilerini Geri Dönüştür.

Filmde, Türkiye’deki #eteğinigiytaksimegel protestosundan da bir sahne yer alıyor:

Görsel; Youtube