Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Işınlarıyla Gökkuşağına Dönüşen Alanlar

Güneş Işınlarıyla Gökkuşağına Dönüşen Alanlar

Peter Erskine’in gökkuşağını güneş girebilen her mekana taşıyan çalışmaları.

Santa Monica’da yaşayan ve çalışmalarını burada sürdüren Alman asıllı sanatçı Peter Erskine, 1989’dan 1992’ye kadar yarattığı, “Secrets of The Sun, Millenial Meditations (SOS)” adını taşıyan güneş görüngesi çalışmasıyla çevre sanatına farklı bir boyut kazandırdı ve güneşin çok değerli bir enerji kaynağı olduğunu dünyaya göstermek istedi.

Erskine’in “Rainbow Sundial Calendar” (Gökkuşağı Güneş Saati Takvimi) çalışması Amerika’da, Kuzey İrlanda, İngiltere’de sergilenirken “Sun, Moon and Stars” (Güneş, Ay ve Yıldızlar) adlı çalışması ise Almanya’da izleyicilerle buluştu.

2000’li yıllarda büyük ilgi gören çalışmalar kütüphane, çevre sorunlarını araştırma ve uygulama merkezi gibi yerlerde sergilendi.

Erskine’i tanıyan çocuk felci aşısının mucidi Jonas Salk gibi isimler, onun dünyanın işleyişini sanatla birleştirdiğine inanıyordu.

Sanatçını rengarenk çalışmalarında kullanılan güneşin günlük devinimine göre dönen aynalı bir düzlemin güneş ışınlarını uzak bir noktaya yansıtmasını sağlayan heliostat (gündüşürücü) ve lazerle kesilen bir prizma ile çeşitli mekanların duvar ve zeminleri gökkuşağı renklerindeki ışık yansımalarına büründü.

Görsel: Peter Erskine, Vimeo