Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Işığını Lezzetli Yemeklere Dönüştüren Pişirici

Güneş Işığını Lezzetli Yemeklere Dönüştüren Pişirici

GoSun, güneş enerjisiyle sağlıklı bir pişirme süreci sunuyor ve 20 dakikada lezzetli yemekler pişirmeyi mümkün kılıyor.

Güneş enerjisiyle çalışan pişirici GoSun, propan ya da kömüre ihtiyaç duymayan güvenli ve temiz pişirme sağlayan vakumlu tüp teknolojisiyle güneş ışığını dönüştürebiliyor. GoSun 20 dakikada gurme seviyesinde lezzetli yiyecekler pişirmeye olanak sağlıyor. Sebze haşlama, balık kızartma gibi pek çok türde pişirme yöntemini GoSun ile gerçekleştirmek mümkün.

GoSun güneş ızgarası, güneş ışığını parabolik reflektörlerle vakum tüpüne odaklıyor ve güneş ışınlarının yüzde 80’ini 290 °C’ye kadar yükselen yoğun bir sıcaklığa dönüştürüyor. Yüksek sıcaklığa erişmesine rağmen fırının dış kabuğu dokunulabilecek kadar soğuk kalıyor. Ayrıca yüksek nemli ortamda pişirme sayesinde yiyeceklerin lezzeti ve vitaminini de korunmuş oluyor. GoSun enerjiyi yakalamak için bir fotovoltaik (PV) panele ve depoladığı enerjiyle hava karardıktan sonra da yemek pişirmeyi sağlamak için elektrikli bir aksesuara sahip.

GoSun’un CEO’su Patrick Sherwin ürünün önemini şöyle açıklıyor: “Birleşmiş Milletler’e göre 3 milyonun üzerinde insan sağlığa zararlı yakıtlar üzerinde yemek pişiriyor ve milyonlarcası zehirli gaz duman ve emisyonlar nedeniyle erken yaşta yaşamını yitiriyor. GoSun dünya genelinde temiz enerjiyle çalışan pişirme cihazları yaratmaya kendini adadı. Yeni pişirici ürünümüz, mevcut ürünlerimizle birlikte sürdürülebilirliği ve sağlıklı pişirmeyi teşvik etmek için güneş enerjisinden yararlanarak, yemek yapma biçimimizi değiştirecek şekilde tasarlandı.”

Görsel: GoSun