Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Enerjisiyle Telefon Şarj Edebilen Kaban

Güneş Enerjisiyle Telefon Şarj Edebilen Kaban

Pauline van Dongen’in geliştirdiği kaban, ceplerindeki güneş panelleri sayesinde akıllı telefonları şarj edebiliyor.

Güneş panellerini giyime adapte eden moda tasarımcısı Pauline van Dongen, UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde bulunan Wadden Denizi korucuları için soğuk havalara karşı korumalı bir kaban tasarlamış. Kabanın sıra dışı özelliği ise akıllı telefonları şarj edebiliyor olması.

Waddenvereniging (Hollanda Wadden Denizi Derneği) ile birlikte tasarlanan “Solar Parka”, koruculara daha rahat çalışma şartları sunmak ve doğa koruma alanında çalışmalarını sürdürürlerken anakarayla iletişimlerinin kopmamasını sağlamak.

Kabanın büyük yan ceplerinin yüzeyinde bulunan güneş panelleri telefonu 2 saatte tamamen şarj edebilme özelliğine sahip. Islak ve çamurlu bölgelerde çalışıldığı için elektronik ekipman su geçirmeyecek şekilde tasarlanmış. Bunun yanında geri dönüştürülmüş kot, soğuğa siper oluyor.

Hollandalı tasarımcı, daha önce de üzerine paneller entegre edilmiş giysilerden oluşan Giyilebilir Solar Projesi’nde yer almış.

Solar Parka, Waddenvereniging‘in kuruluşunun 50. yılı şerefine bu ay satışa çıkacak. Sınırlı sayıda üretilen 3 prototip açık artırmayla satılacak.

Görsel; Jan-Willem Bullée