Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gücünü Alman Teknolojisinden Alan Elektrikli Bisiklet

Gücünü Alman Teknolojisinden Alan Elektrikli Bisiklet

Elektron elektrikli bisikletin motoru Almanya’nın güvenilir teknoloji üreticisi Bosch tarafından üretiliyor.

Tüm dünyada A noktasından B noktasına ulaşım yöntemleri hızla değişiyor. Sürücüsüz otomobiller, yolculuk paylaşımı gibi kavramlar ve elektrikli araçların yaygınlaşması ulaşıma farklı bir boyut kazandırmaya başladı. Elektrikli bisikletler, şehir içi ulaşımda otomobillere alternatif bir seçenek oluşturuyor. Ancak, fazla hantal ve geniş cüsseli elektrikli bisikletler toplu taşıma araçlarına, evlere ya da ofis içine rahatlıkla sığmadığı için kullanışsız olabiliyor.

Sürdürülebilir, hareket kabiliyetini sınırlamayan, kullanımı yorucu olmayan, yaygın yedek parça ve servis ağı sunan bir elektrikli bisiklet tasarlamak isteyen Tern, Elektron e-bisikleti geliştirdi. Güç aktarımı parçaları konusunda tercihini Alman mühendisliğinden yana kullanan Tern Elektron’da Bosch tarafından geliştirilen elektrik motoru bulunuyor.

Tek şarjda 100 km yol gidebilen Elektron, 10 saniyeden daha kısa bir sürede katlanabiliyor ve böylece metro ya da vapur gibi toplu taşıma araçlarında fazla yer kaplamıyor. Fiyatı 3.000 dolar civarında olması beklenen Elektron’u daha iyi tanıtmak için önümüzdeki günlerde Kickstarter’da bir kampanya başlatılacak

Görsel: Tern