Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görme Engelliler için Dokunarak Anlaşılabilen Saatler

Görme Engelliler için Dokunarak Anlaşılabilen Saatler

Görme engelli paralimpik yüzücü Brad Snyder'den ilham alan Eone saatleri, saatleri görme duyusunun hegemonyasından çıkarıyor.

O an günün hangi diliminde olduğumuzu anlamak için ne yaparsak yapalım görme duyumuza ihtiyacımız var. Güneş’in gökyüzündeki konumu olsun ister cebimizdeki, kolumuzdaki saat olsun mutlaka görmemiz gerekiyor. Eone isimli girişim ise bu döngüyü kırmak için manyetik bir zaman parçası yaratmış.

2013’te Kickstarter’da fonlanarak hayata geçen The Bradley, Eone’a ilham olarak altın madalyalı paralimpik yüzücü Brad Snyder‘dan ve azimden ilham alıyor. Eone zaman parçalarının kurucusu Hyungsoo Kim, tasarımlarını birer saat olarak tanımlamaktan kaçınıyor. Çünkü İngilizce’de saat ve bakmak anlamına gelen “watch” kelimesi özünde görme eylemini barındırıyor. Böylece zaman parçası olarak anarak kavramsal bir yanılgıyının da önüne geçiyor.

“Herkes için” önermesiyle yola çıkan Eone, The Bradley’lerinin üzerindeki minik bilyelerle saati hissettiriyor. Üst kısımdaki bilye dakikayı yan tarafındaki ise saati işaret ediyor. Modelleri ise internet sitelerindeki mağazadan inceleyebilirsiniz.

The Bradley’in ortaya çıkış hikayesi:

Görsel: Eone