Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görme Engelli Anne, Ultrasondaki Çocuğunu 3B Baskıyla Görüyor

Görme Engelli Anne, Ultrasondaki Çocuğunu 3B Baskıyla Görüyor

Huggies, ultrasondaki çocuğunun yüzünü 3B modelleyerek annenin çocuğuna dokunmasını, görmesini sağlıyor.

Görme engelli veya başka bir deyişle kör bireyler dünyayı görebilen insanlardan çok farklı algılıyor. Kokuyla, dokunarak şekilleniyor dünyaları ve görebilen insanların bunu deneyimlemesi neredeyse imkansız. Fakat insanın yaşadığı ortak duygular var ki bunları belirli kalıplara sığdırmak çok güç. Anne olmak gibi, annenin ultrason sırasında çocuğunu ilk kez görmesi gibi…

Görme engelli hamile kadın olan Tatiana da bu duyguları yaşıyordu. Çocuğuyla gönülden bir bağ kuruyor ve içten sevgi besliyordu. Çocuğunun tekmelerini ve karnındakini hareketini hissediyordu tıpkı her annenin yaşadığı gibi. Hamilelik süreci girdiği ilk ultrasonla birlikte değişti. Dünyayı dokunarak algılayan Tatiana, çocuğunun yüzünü doktoruna sorarak tarif etmesini istiyordu. Böylece onu farklı bir açıdan görebilecekti.

Muayeneden 15 dakika sonra ise Huggies Brezilya, Tatiana’nın unutamayacağı bir sürpriz hazırladı. Oğlunun ultrasonla görünen yüzünü 3 boyutlu modelleyip minik bir büste bastı. Ve annesi Tatiana, karnındaki oğluna ilk kez dokundu ve gördü. Parmaklarını oğlunun yüzünde gezdiren anne, Huggies minik sürpriziyle karşılaştı. Baskının üst kısmında Braille alfabesiyle “Senin oğlunum.” yazıyordu.

Tatiana için oğluna dokunmanın ve onu görmenin hissettirdikleri tarif edilemez. Yaşadığı sevinci yüzünden okuyabiliyoruz. Huggies ise 3 boyutlu yazıcıları kullanarak insanları nasıl mutlu edebileceğimize dair etkili bir örnek verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=KD0AC43fc_4

Künye:

Marka: Kimberly-Clark / Huggies
Ajans: Mood
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Valdir Bianchi
Yaratıcı Yönetmen: Bruno Brasileiro, Felipe Munhoz, Rafael Gonzaga

Görsel; Youtube