Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görme Bozukluğunu Ölçen Kağıt Gözlük

Görme Bozukluğunu Ölçen Kağıt Gözlük

Meksika'da göz doktoruna gidemeyen milyonlarca çocuğa ulaşan kağıttan göz muayenesi gözlükleri.

Meksika’daki çocukların okulu bırakmasının temel sebeplerinden biri, görme bozuklukları. Okul çağına gelen çocukların %75’i okuma-yazma öğrenmeye başladığında gözlerinin yeterince iyi göremediğini fark edip korkuya kapılıyor ve bu yüzden kendilerinin okula gitmek için uygun olmadıklarını düşünüp, okulu en başından bırakmaya karar veriyor. Kırsal alanlarda ise bu problem daha da büyüyor. Çünkü çocuklar göz muayenesi olmak için doktora gidemiyor.

Save the Children, Grey Mexico’yla birlikte çocukların herhangi bir görme bozukluğu yaşayıp yaşamadıklarını basit bir şekilde öğrenebilecekleri “Paper Glasses” adında kağıttan bir gözlük geliştirdi. 150 gram ağırlığındaki kağıt gözlüklerin camlarına 2 milimetrelik aralıklarla, 2 milimetrelik delikler açıldı ve gözlükler, okul tanıtım kitapçıklarının arasına yerleştirilerek Meksika’da okula yeni başlayan milyonlarca çocuğa dağıtıldı.

Stenopeic effect” optik fiziksel etki yaratan gözlüklerin üzerindeki delikler, göze dar açıdan az miktarda ışık girmesini sağlarken, görüş alanını genişletiyor ve her mesafeden net görebilmenizi sağlıyor. Kağıt gözlüklerle ve gözlüksüz bir şekilde neler görebildiklerini test eden çocuklar, diğer arkadaşlarının nasıl gördüğünü öğrenerek, net görüp göremedikleri konusunda emin olabiliyor.

Künye:

Müşteri: Save the Children
Başlık: “Paper Glasses”
Ajans: Grey, Mexico
Üst Yaratıcı Yönetmen: Pedro Egea Barbosa
Yaratıcı Yönetmenler: Nelos Cisneros, Bernardo Rodríguez
Genel Yaratıcı Yönetmenler: Victor Figueroa, Luis Guillén
Yaratıcı Başkan Yardımcısı: José Aguilar
Müşteri Süpervizörü: Ingrhid Cruz
Müşteri Hizmetleri Yöneticisi: Alejandra Rodríguez
Stratejik Planlama: Cecilia Legarrea, Martha Cruz
Prodüktörler: Alejandro Fernández Solsona, Maria Fernanda Sodi
Prodüksiyon Şirketi: GB
Yetkili Yapımcı: Enrique Ramírez
Yönetmen: Pedro Armendáriz

Görsel: YouTube