Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gorillaz’ın Güneş Enerjili 1.000 Oyuncakla Yaratılan Epik Filmi

Gorillaz’ın Güneş Enerjili 1.000 Oyuncakla Yaratılan Epik Filmi

Enerji şirketi E.ON için çekilen reklam filminde, Gorillaz'ın We Got The Power parçası eşliğinde dans eden ve güneş enerjisiyle çalışan 1000 oyuncak figür rol alıyor.

İngiliz yönetmen Noah Harris, reklam ajansı WCRS ile çalışarak enerji şirketi E.On için bir reklam filmi yönetti. Reklam filmindeki oyuncular ise 1.000 tane dans eden, güneş enerjili oyuncaktan oluşuyor. Filme, dünyanın ilk sanal müzik grubu Gorillaz’ın Humanz albümündeki We Got the Power parçası eşlik ediyor. Gorillaz ayrıca oyuncak formunda görünür olarak filmdeki oyuncu kadrosunun bir parçası olmuş.

Film, güneş ışınlarını güçlü bir şekilde yakalayabilmek adına çölde çekilmiş. Noah Harris filmi, “Tamamen güneş enerjisiyle çalışan bir epik çöl partisi” olarak nitelendiriyor. İlk saniyelerdeki çöl görüntüleri, güneş panelleri ve E.On’un güneş enerjisi depolama cihazlarının ardından film, twerk yapan bir oyuncak köpek figürü ile oyuncakların dünyasına giriş yapıyor. Modern ve yer yer kitsch oyuncak figürlerin dansları insanı gülümsetmeye yetiyor. Basit bir malzemeyle güçlü ve mizahi bir görsellik yakalayan film, güneş enerjisinin gücünü ve dolayısıyla markanın mesajını da başarıyla taşıyor.

Görsel: Vimeo