Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Yepyeni Bir Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Google’dan Yepyeni Bir Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Google'ın düşük maliyetli karton sanal gerçeklik gözlüğü Cardboard'u geliştirerek su geçirmeyen ve tüy kadar hafif Cardboard Plastic'i tanıttı.

Sanal gerçeklik 2016’ın teknolojisi olacak, hikaye anlatıcılığı konusunda büyük bir devrim yaratacak ve gidemediğimiz yerlere gitme, görmediğimiz yerleri görme imkanı sağlayacak. 90’larda karşılaştığımız kırmızı ve mavi mercekli gözlüklerden bugünlere gelene kadar da daha iyi hikaye anlatmak insanlığın öncelikleri arasında yer aldı.

Sanal gerçeklik de bu nedenle büyük değer yaratıyor ve hikayeleri, destanları, olayları seven insanlığın kalbinde yer alıyor. Google ise kartondan yaptığı sanal gerçeklik gözlüğü Cardboard sayesinde herkesin bu teknolojiyle buluşmasını sağlıyor.

Ve bugün, Google, sanal gerçeklik gözlükleri ailesine bir yenisini ekledi ve Cardboard Plastic‘i tanıttı. Google Cardboard’un geliştirilmiş sürümü olan bu ürün su geçirmez iskeleti ve tüyden hafif yapısıyla dikkat çekiyor. Cardboard Plastic’i Oculus Rift ve Samsung Gear VR gibi üst teknoloji gözlüklerden ayıran yegane özellik ise akıllı telefonunuzdaki tüm uygulamalarla uyumlu çalışıyor olması. Evet, yanlış duymadınız Cardboard Plastic telefonunuzdaki tüm uygulamalarla birlikte çalışabiliyor!

Görme gücüne bağlı olarak 20/20 çözünürlük, analog saat ve kullanıcıyı 360 derece çevreyen ses sistemi de Cardboard Plastic’in çarpıcı özellikleri arasında yer alıyor. Google Cardboard Plastic hakkındaki detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Görsel: Youtube