Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Translate Dil Farklılıklarını Yemekle Ortadan Kaldırdı

Google Translate Dil Farklılıklarını Yemekle Ortadan Kaldırdı

Google Translate, New York’a açtığı restoranla farklı ülkelerden insanların arasındaki dil engelini herkesin ortak paydası olan yemekle birlikte aştı.

Google Translate‘in PARTY ve m ss ng p eces’le birlikte New York’a açtığı Small World adındaki pop-up restoran 5 gün boyunca 18 şef tarafından hazırlanan dünya mutfağından lezzetlerin ücretsizce tadıldığı küçük bir dükkan. Yemeğin insanları ve farklı kültürleri birleştirici gücünü kullanan Google Translate, dil farklılıklarını ortadan kaldırdı ve dünyanın çeşitli ülkelerinden insanları aynı masada keyifle yedikleri yemeklerde buluşturdu. Projeyi ve buluşmaların geçtiği atmosferi anlatan bir de kısa film çekildi.

Akıllı telefonlarıyla Google Translate’in gerçek zamanlı çeviri özelliğini kullanarak menüdeki yemeklerin isimlerine, içlerindeki malzemelere göz atan misafirler, yine Google Translate’in sesli çeviri özelliği sayesinde başka bir dilde nasıl sipariş vermeleri gerektiğini de öğrendi. Gelişmiş bir yapay zeka ve basit bir ürünle en büyük kültürel bariyelerden biri; “yabancı dil problemi” aşılmış oldu.

Kampanyayla aynı adı taşıyan #EveryoneSpeaksFood (Herkes Yemek Konuşuyor) etiketiyle desteklenen etkinlikte yaşanan deneyim, prodüksiyon şirketi tarafından hazırlanmış bir görüntüden uzaklaşarak interaktif ve birleştirici bir yemek buluşmasına dönüştü. Her ne kadar küçük gibi görünseler de menü, dekor, posterler ve küresel müzikten ilham alan parçaların yer aldığı çalma listesi gibi detaylar insanları birleştirmede ve farklı kültürlerin kaynaşmasında büyük rol oynadı.

Görsel: YouTube, Google Today