Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Glass Hipster Olma Derdinde

Google Glass Hipster Olma Derdinde

Google Glass giyilebilir teknoloji kavramının giyilebilir kısmını sahiplenmek için moda endüstrisiyle işbirliği yapacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Google Glass’ın gözünden ilk görüntüler yayınlandı ve gerçek hayatta kullanıldığında nasıl bir deneyim yaşatacağı gösterildi, devamında da sosyal medya kampanyası kapsamında insanlardan #ifihadglass etiketiyle Twitter ve Google Plus’ta Google Glass’ı nasıl kullanmayı hayal ettiklerini paylaşmaları istendi. Ödül de Google Glass Explorer Edition.
https://www.youtube.com/watch?v=v1uyQZNg2vE
Google Glass’ın sağladığı fayda, eksikleri ve iyi yönleri yeterince konuşuluyor zaten. Ama giyilebilir teknoloji denilen şeyin en az teknoloji kısmı kadar önemli giyilebilir olma özelliği var. Google da, New York Times’in bildirdiğine göre Glass’ın moda endüstrisi tarafından da kabul görmesi için ınternet üzerinden satış yapan gözlük markası Warby Parker ile işbirliğine giriyor ve ürünlerin hipster görünümüne sahip olanlarını da üretmek istiyor.

Büyük ihtimalle bu işbirliği, Google Glass’ın birçok moda tasarımcısıyla yeni yeni versiyonlar üreteceğinin de habercisi. Çünkü tüketiciler teknoloji dünyasından ayrı olarak -ya da onunla işbirliği içersinde- moda endüstrisinden her zaman daha çok trendi yakalayan ve kendine özel oran ürünü beklemeye devam edecek.