Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Teknolojide Sıra Eldivene Mi Geldi?

Giyilebilir Teknolojide Sıra Eldivene Mi Geldi?

Google'ın giyilebilir teknolojideki yeni ürünü herşeyi gören eldiveni olacak gibi

Google’ın aldığı son patent (aslına bakarsanız 1 yıl kadar önce alınmış bir patent ama içeriği yeni gün yüzüne çıkıyor), giyilebilir teknolojide kendilerine ait ilk ürün olan Google Glass’tan sonra kullanıcıları bir kez daha şaşırtmayı başaracak gibi gözüküyor. Bu yeni patenti özel kılansa elimizi artık Robocop gibi kullanmaya yarayacak olması.
Google ortaya çıkacak yeni ürünü “Bilgi toplama ve taşıma için kullanılacak farklı yöntemler ve sistemler” olarak tanımlıyor ve ilave olarak da “Karanlıkta etrafımızdaki cisimleri elimiz yardımıyla bulmaya çalışıyoruz. Koltuğun altına kaçan bir cismi de, yine elimizi oraya sokup almaya çalışıyoruz. Ama tüm bunları görerek yapmak daha kolay olabilir.” diyerek gelecek ürünle ilgili tüyoları bize sunuyor.
Birçok teknoloji takipçisi gibi ben de bu cihazın eldivene takılması olası bir kamera ile normalde göremeyeceğimiz şeyleri görmemizi sağlayacak bir giyilebilir teknoloji ürünü olarak hayal ediyorum.. Muhtemelen bu ürün Android işletim sistemi ile çalışacak ve yine başka cihazlarla bağlantı da kurabilecek (Örneğin Google Glass ile).
Böylelikle eldivenin ucundaki kamera görüntüsünü gözümüzün önünde görmek mümkün olabilecek gibi. Yine de Google’a bu ürün için biraz daha süre verelim ve karşımıza ne çıkacağını hep birlikte görelim derim.