Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Klavye: Tap Strap

Giyilebilir Klavye: Tap Strap

Yalnızca parmaklarınıza geçireceğiniz bir parça akıllı tekstil ürünü ile artık her türlü zemini klavye olarak kullanabileceksiniz.

Metin girişini sizin için kolaylaştırmayan bir cihazı artık kolay kolay benimseyemezsiniz. BlackBerry, başparmakla kontrol edilen QWERTY klavyeyi popüler hale getirmeseydi şu an belki de çok az kişi akıllı telefon kullanıyor olacaktı. Hatta, günümüz akıllı telefon kullanıcılarının bir çoğu, telefonla tanışmalarını Apple’ın dokunmatik ekran klavyesine borçlu dersek sanıyoruz, yanılmış olmayız.

Yakında piyasada göreceğimiz Tap Strap klavye, bildiğiniz ve bu zamana kadar kullandığınız bütün klavyeleri unutturacak cinste. Parmaklarınıza geçirip aklınıza gelebilecek her zemini klavye olarak kullanabileceğiniz Tap Strap, parmak hareketlerinizi tanıyan, esnek yapıdaki bir parça akıllı tekstil ürünü.

Toplantılarda not almanızı kolaylaştırabilecek, aynı zamanda yeni biriyle tanıştığınızda ona belli etmeden referanslarını kontrol edebileceğiniz Q klavye, Bluetooth bağlantısıyla dilediğiniz mobil cihaza bağlanabiliyor. Herbir parmağınız bir sesli harf yerine geçiyor. Parmak kombinasyonlarıyla ise diğer harfler ve semboller oluşturuluyor.

Ne kadar hızlı yazabileceğiniz konusunda bir iddiası bulunmayan giyilebilir klavyenin yeni başlayanlar için eğitici bir de uygulaması bulunuyor. Bu uygulama, kullanıcıya alışık olmadığı yeni metin girişi metodu hakkında detaylı bilgiler veriyor.

Eğer yazılımı zamanla geliştirilirse akıllı telefon klavyesinde iki elle hızlı hızlı mesaj yazmaya çalışmanın ya da akıllı saatlerin küçük ekranlarına dokunmanın önüne geçebilecek olan Tap Strap, şu an beta aşamasında olsa da umut vadediyor ve diğer teknoloji üreticileriyle yazılım geliştiricilere yeni fırsatlar sunuyor. Bloomberg’ün raporuna göre Tap Strap, bu yıl sonunda piyasaya çıkmış olacak.

Eğitici videolar:

Görsel: YouTube