Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
GINA Klasik Kahve Yapma Deneyimini Bir Üst Seviyeye Taşıyor

GINA Klasik Kahve Yapma Deneyimini Bir Üst Seviyeye Taşıyor

Kahve içmeyi eşsiz bir deneyime dönüştürmeyi hedefleyen Slovenyalı Goat Story ekibi, ilk akıllı kahve aleti hayalini gerçekleştirmeye çok yakın.

Adını, kahveyi Etiyopyalı bir keçi çobanının bulduğu mitinden alan Goat Story, 2012 yılında keçi boynuzu şeklindeki kahve termosları ile piyasaya merhaba dedi. İlk kickstarter kampanyaları Goat Mug, 10.817 kişi tarafından 458.071 dolar fonlanarak hayata geçmeyi başaran ekibin bir sonraki adımı beklenenin de ötesindeydi.

Ekibin, havalı kahve termosundan ilk akıllı kahve aletine sıçramış olması ise kahve aşkının nelere sebep olacağının göstergesi. GINA, kahve içmeyi, tasarladıkları işlevsel ve tasarım harikası ürünler ile daha da keyifli hale getirmek isteyen ekibin son harikası. Kickstarter’da Aralık 2016’ya kadar fonlanabilecek GINA’nın 50.000 dolar hedefli kampanyası için şimdiden hedefinin üç katı fon toplanmış durumda.

Goat Story ekibi GINA’yı geliştirmelerini sağlayan şeyin kahve aşkları olduğunu söylüyor. Çıkan işe bakıldığında ekibin yenilikçi ve teknolojiye düşkün yönlerinin de ürünün geliştirilmesinde rol oynadığı anlaşılıyor.

GINA, üçüncü dalga kahve akımının tüm artılarını kendinde toplama özelliğine sahip. Goat Story ekibi, farklı demleme yöntemleri, ne kadar kahve kullanıldığı, suyun kahveyle nasıl karıştığı gibi birçok faktörün elde edilen kahvenin tadını etkilediği fikrinden yola çıkıyor. GINA bir uygulama yardımı ile hem kahveseverlerden oluşan bir topluluğun parçası olmayı hem de herkesin kendisi için kusursuz kahveyi nasıl yapacağını keşfetmesini sağlıyor.

GINA kahve, su ve zaman arasındaki mükemmel dengeyi sağlamak için Bluetooth ile akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. Bütün kahve deneyimlerini hafızasına kaydeden uygulama, verilen puanlar ile kişiye özel ölçekleri belirleyerek yönlendirmeler yapıyor. Sadece bununla da kalmayan uygulama, diğer kullanıcılar ile bağlantı kurulmasını ve onların ölçeklerini uygulayarak farklı lezzetler keşfetmeyi de sağlıyor.

GINA’nın en önemli özelliklerinden biri ise malzemeleri ekledikten sonra zaman ayarlaması ile kahvenin ayarlanan süre sonunda hazır olması. Özel olarak tasarlanan vanası ise kahvenin demleme, imersiyon ya da soğuk olarak üç farklı seçenekte hazırlanmasını sağlıyor. GINA, kahve yapmak için kullanılan tüm manuel aletlerin yerini alarak kahve ve teknolojinin mükemmel birlikteliğini mutfağa ya da işletmelere taşımayı hedefliyor.