Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gest ile Tüm Teknolojik Cihazları El Hareketiyle Kontrol Edin

Gest ile Tüm Teknolojik Cihazları El Hareketiyle Kontrol Edin

Fütüristik bir eldivene benzeyen Gest ile bilgisayar, akıllı telefon ve bağlantılı cihazlar kontrol edilebiliyor.

Leap Motion ve MYO gibi adımlarla kullanıcı arayüzünü geride bırakarak sadece kas veya el hareketleriyle teknolojik cihazları kontrol edebileceğimiz gerçeğiyle yüzleşmiştik. Günümüzde ise bu vizyonlar çeşitlenerek daha fazla kullanıcı dostu olmaya başlıyor.

Kickstarter’da dikkat çeken ve geçtiğimiz hafta Pazar Gazetesi‘nde yer alan Gest, tüm teknolojik dünyamızı kontrol edebildiğimiz eldivenler olarak karşımıza çıkıyor. Avcumuzun üst kısmına koyduğumuz bir omurga ve parmaklarımıza geçirdiğimiz eklentilerle bilgisayar üzerinde Photoshop kullanmaktan akıllı telefon üzerinde görünmez bir klavye üzerinde mesaj yazmaya kadar onlarca farklı işlevle kullanılabiliyor.

A sneak peek of what you can do with Gest and Photoshop

Gest, Kickstarter’daki kampanyasının bitmesine 23 gün bulunurken hedeflediği miktarı yaklaşık %150 oranında fonlayarak gerçeğe dönüşmeyi garantiledi. İnternete bağlanabilen cihazlarla da etkileşime geçebilen Gest, akıllı ampullerden otomobillere kadar birçok cihaz ve teknolojiyle etkileşime geçip yenilikçi kullanım alanları vadediyor.

Görsel; Gest