Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geri Dönüştürülmüş Kotlardan Güneş Gözlüğü

Geri Dönüştürülmüş Kotlardan Güneş Gözlüğü

Mosevic, kullanılmayan kotları el yapımı güneş gözlüklerine dönüştürerek değerlendiriyor.

Birleşik Krallık merkezli Mosevic şirketi, geleneksel gözlük yapımından uzaklaşarak geri dönüştürülmüş kot kumaşından gözlükler üretiyor. Şirkete göre kot kullanılarak yaratılan çerçeveler, plastik gözlük çerçevelerinden daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor. Kot gözlükleri tasarlamak için kumaş katmanları kalıplar halinde baskıya giriyor, katmanlar birbirine reçineyle sıkıca yapıştırılıyor ve kurumaya bırakılıyor. 1 çift güneş gözlüğünün hazırlanması için 2 haftalık bir süreç gerekiyor.

İnovatif bir güneş gözlüğü yaratma fikri kompozit materyaller ve sürdürülebilir ürün tasarımı konusunda tecrübeli olan Mosevic’in kurucusu Jack Spencer tarafından ortaya atılmış. Kot ve reçine ile denemeler yapan Spencer, bu materyallerin taşıdığı yüksek potansiyelin farkına vararak ekibiyle birlikte kot güneş gözlükleri yaratmaya başlamış. Temmuz 2015’te ise bu fikir Kickstarter’da fonlanarak gerçeğe dönüşmüş.

Güneş gözlüklerinin lensleri, üstün kaliteli ürünler üreten dünyaca ünlü Zeiss’a ait. Mosevic’in geri dönüştürülmüş eski kot pantolonlar kullanarak hazırladığı ve her bir gözlüğün benzersiz olması için özenle tasarlandığı inovatif güneş gözlüğü koleksiyonu Worn adını taşıyor. Birleşik Krallık’ta Cornwall’da yer alan yerel bir ikinci el giysi dükkanı, kot güneş gözlüklerinin yaratılması için Mosevic’e malzeme sağlıyor.

Görsel: Mosevic