Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gezdiği Yerleri İllüstrasyona Dönüştüren Türk Sanatçı

Gezdiği Yerleri İllüstrasyona Dönüştüren Türk Sanatçı

Ayşe Bakır’ın illüstrasyon çalışmalarında, detaylı ve gerçekçi tarzdaki iç ve dış mekan illüstrasyonları öne çıkıyor.

İç mimar ve illüstratör Ayşe Bakır, marker kalemlerle oldukça gerçekçi ve detaylı mekan illüstrasyonları yapıyor. İç mekandaki halının deseninden tutun da, bir binanın yüzeyindeki taş oymalara kadar hiçbir detayı atlamıyor ve mekanların derinliğini ve perspektifini müthiş bir gerçekçilikle aktarıyor.

Bakır’ın, çalışmalarını çoğu zaman keskin çerçevelerle bitirmemesi, kompozisyonlara bir “devam edecekmiş” hissi veriyor. İllüstrasyonlar, küçük bir kısmını gördüğünüz sokağın geri kalan kısmını size hayalinizde tamamlatma peşinde sanki.

Küçük yaşlardan beri resimle yakından ilgili olan Bakır, boya malzemesi olarak ağırlıklı olarak marker kalemleri kullansa da, içlerinde sulu boya ve marker kalemleri birlikte kullandığı, tamamen sulu boya kullanarak hazırladığı, bazense çok hafif toz pastelle etki verdiği illüstrasyonları da var.

Bakır; mimar olmasının da etkisiyle, çoğunlukla kendi tasarladığı ya da gördüğü mekanları aktardığı çalışmalarının yanında, aynı teknikleri kullanarak insan figürleri, portreler, çiçekleri konu alan illüstrasyonlar da yapıyor.

Sayfayı oluşturma amacının bu alana ilgisi olan insanlarla çizim ve sunum teknikleriyle ilgili paylaşımlarda bulunmak olduğunu söyleyen Bakır’ın çalışmalarını istenilen obje üzerinde baskı olarak satın almak mümkün. Bakır bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde severek yer alacağının da altını çiziyor.

Diğer çalışmalarını incelemek için Instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; ayssbagram