Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Kadın!

Gerçek Kadın!

2005 gerçek kadınların yılı oldu…

“Gerçek kadın gerçek kıvrımlara sahiptir” (Real women have real curves) sloganı ile Dove doğal kadınlara seslenen ilk marka oldu. 

Yapılan kampanyayla Dove ürünleri pazarlanırken, yıllardır güzel olmak için zayıflığa, estetik ameliyatlara inandırılan kadınlara kendilerine bakıp mevcut halleriyle de mutlu olabilecekleri ve güzel oldukları hatırlatıldı. 

Dove bununla yetinmeyip kampanyayı genişletti. Yapılan araştırmalara göre genç kızların %92’si kendisinden memnun değil. Küçük yaşta kendierini sevmeleri ve kendilerine güvenmeleri için kampanya hala devam etmekte.


http://www.campaignforrealbeauty.com/

Dove vücut bakımı ürünleri kampanyasının sonucu süper oldu. İnsanlar ulaşamadıkları ünlüler yerine kendilerine yakın gördükleri benzerlerini görmekten mutlu oldular… 

Bir süre sonra Nike da kampayasında ünlüleri kullanmak yerine “gerçek kadınları” kullandı. Her ne kadar TV ayağı olmasa da basılı ve internet ayağında çıkan ilanlarda kocaman popolar, geniş omuzlar, dizler gibi vücut bölümleri ile ilgili kreatif çalışmalar yapıldı. 



Son olarak da, dergi kapaklarında görülen kızlara gönderme yapan ve bunları görüp yaşamlarını kendilerine zindan eden insanlar için bir çok şeyin photoshop olduğunu anlatamaya çalışan bir kampanya yapıldı…

Sitede bir kapak kızının üzerinde saçından gözüne, üstündeki kıyafetin kırışıkıklarına kadar ne kadar değisiklik yapıldığı step step anlatılıyor.


http://www.girlpower.se

Gerçek hayattın da bu rötuşlardan oluştuğunu daha önce bigumigu’da yer alan Glenn C. Feron portfolyosunda da görmüştük.


http://www.bigumigu.com/bigu/haber.asp?hid=75

İnsanların bu kampanyaları kale alıp almadıklarını yıllar içinde göreceğiz. Kendi adıma şunu söyleyebilirim; ben kendisiyle barışık, tombik, çilli “gerçek kadınlar”ı görmekten mutluyum.

Artık bu rahatlık ile çikolatalarıma geri dönebilirim 🙂