Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğin Taraftarları Dacia’yla Stadyumda

Geleceğin Taraftarları Dacia’yla Stadyumda

Henüz anne karnındaki geleceğin futbol severleri, Dacia Arena'da ilk futbol maçlarını seyretti.

Dacia, 2008’den beri İtalyan futbol takımı Udinese Futbol Kulübü’nün resmi sponsoru. 8 yılın ardından yeni Udinese stadyumuna adını vermek isteyen otomobil firması, İtalya’daki futbol seyircilerinin stadyumları giderek daha az doldurmasından şikayetçi. İtalyan yasaları, aşırıya kaçan davranışlar sergileyen, taraftarlığı holiganlıkla karıştıran ve futbola zarar verenlerin özellikle derbi maçlarında stadyumlara girişini yasaklıyor. Bu durum da, Dacia Arena’daki koltukları dolduracak seyirci bulmayı güçleştiriyor.

Publicis Milan’la bir araya gelen Dacia, seyircisiz oynanan ruhsuz maçlara bir son vermek ve Dacia Arena’yı taraftarlarla doldurmak için ailenin önemini merkeze taşıyan bir kampanya hazırladı. Gerçek futbol severin çekirdekten yetişmesi gerektiğinin, futbol sevgisinin küçük yaşlarda başladığının farkında olan Dacia, “Dacia Family Project” (Dacia Aile Projesi) kampanyası ile yeni jenerasyon taraftarlar yetiştirmek için yola çıktı.

Dacia’nın inisiyatifi kapsamında stadyum etrafındaki taraftarlara gebelik testi dağıtıldı ve aile kurmanın geleceğe yatırım olduğu konusunda pozitif bir mesaj verilmiş oldu. Gebelik testlerini kullanan ve pozitif sonuçla karşılaşan anne adayları, onlar için hazırlanan ve önünde bir bebeğin yolda olduğunu işaret eden özel formalarla 6 ay sonra Dacia Arena’da yerlerini aldı ve aile dostu Dacia Arena, geleceğin anne-babalarıyla dolup taşmaya başladı.

3 ay sonra bebeklerini kucaklayacak olan 20 anne, Udinese – Napoli maçından yeşil sahaya takımların oyuncularıyla birlikte çıktı. Karşılaşmanın olduğu gün, toplam 148 anne adayı, geleceğin futbol taraftarlarıyla birlikte stadyumdaki yerini aldı. Bebeklerden 2’si ise doğmuştu ve annelerinin kolları arasında ilk maçlarını seyretti.

Künye:

Marka: Dacia
Başlık: “Dacia Family Project”
Ajans: Publicis Milan
Üst Yaratıcı Yönetmenler: Cristiana Boccassini, Bruno Bertelli
Yaratıcı Yönetmenler: Francesco Martini, Massimo Guerci
Sanat Yönetmenleri: Massimo Guerci, Dario Citriniti, Iacopo Gioffré, Jacopo Menozzi
Metin Yazarları: Francesco Martini, Mattia Basti
Hesap Yöneticisi: Benedetta Virga
Stratejik Planlama: Bela Ziemann
Yönetmen: Gigi Piola

Görsel: YouTube