Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gaz Maskeli Polisler Hava Kirliliğine Sebep Olan Otomobillere Ceza kesiyor

Gaz Maskeli Polisler Hava Kirliliğine Sebep Olan Otomobillere Ceza kesiyor

Gürcistandaki bir sigorta şirketinin hava kirliliğine dikkat çeken kampanyasında, ortalığı dumana boğan sürücülere gaz maskeli tuhaf polisler ceza kesiyor.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, özellikle bakımı yapılmayan kara taşıtlarının emisyonlarına bağlı olarak hava kirliliği korkunç seviyelere çıkıyor. Öyle ki; metreküp başına partikül sayısı kabul edilebilir limitleri 9 kat aşıyor. Gürcistan’daki reklam ajansı Leavingstone, GPI isimli sigorta şirketi için hazırladığı kampanyada bu sorundan yola çıkmış.

Leavingstone; “Pay For the Air You Breathe” isimli kampanyada, önce Gürcistan hükümetinin bir temiz hava vergisi üzerinde çalıştığı dedikodusunu yayıp, üstüne kafalarında kocaman gaz maskeleri, cart pembe ve mavi renklerdeki fütüristik üniformalı sahte çevre polislerine, aynı Gürcistan’daki trafik cezası makbuzlarına benzeyen ilanlarını dağıttırıyor. İlanı eline alan Tiflisliler bayağı bir süre araçlarının havayı kirletmesi yüzünden gerçekten ceza yediklerini düşünüyor.

Afişin tamamını okuyunca bunun bir reklam kampanyası olduğu ortaya çıkıyor ve afiş sizi bir internet sitesine yönlendiriyor. Buradan, insanlar araçlarının modeli, yapım yılı ve bakım frekansına göre farklı sigorta teklifleri alıyorlar. Araç ne kadar yeşilse teklif de o kadar cazipleşiyor.

Künye:

Ajans: Leavingstone, Gürcistan
Yaratıcı Yönetmen: Levan Lepsveridze
Sorumlu Yapımcı: Natia Gogia
Sanat Yönetmeni: Ia Darakhvelidze
İllüstratör: Nutsa Avaliani
Stratejik Planlama: Salome Zhvania
Dijital Yönetmen: Vakho Vakhtangishvili
Web Geliştirici: Giorgi Maisuradze
Web Tasarım: Oto Prangishvili
Dijital: Pavle Gabritchidze
Yazar: Giorgi Avaliani

Görsel; Youtube