Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Garanti’nin Steve Jobs’u Mazhar Alanson

Garanti’nin Steve Jobs’u Mazhar Alanson

Garanti'nin yeni finansal servisi iGaranti ürün özellikleri kadar reklam filmiyle de dikkat çekiyor.

Garanti Bankası, geleceğin bankacılığına yön verecek ve öncülük edecek yeni finansal servisini bu akşam Salt Galata’da gerçekleştirdiği lansman etkinliğinde tanıttı. Ürünün ismi iGaranti, şimdilik yalnızca iPhone destekli mobil uygulama için ilk yapabileceğimiz yorum gerçekten çok devrimci olduğu. Dünyada birçok alanda ilk olan iGaranti’nin en az ürün bilgileri kadar ilgimizi çeken yanı da reklam filmi oldu.
iGaranti’nin sloganı “Paranı senden çok düşünen biri”, Twitter etiketi #biriolsa. Hedef kitlesinin ihtiyaçlarına özel üretilmiş, Facebook, Twitter, Foursquare bağlantılı sosyal mobil platform; tüketicinin finansal kararlarını kolaylaştıran ve onları doğru zamanda doğru şekilde yönlendiren teknolojilerle donatılmış. Reklam filmi de Mazhar Alanson’la deneyimli ama genç ve dinamik duruş ile aynı mesajı veriyor.


Film siyah-beyaz fonda sade görüntülerden oluşuyor, Mazhar Alanson’un üzerinde siyah bir boğazlı kazak var, duruşu da önden bağladığı kollarından, gözlükleri gibi ayrıntılara kadar Steve Jobs’u andırıyor görür görmez. Teknolojinin tüm nimetlerinden sonuna kadar faydalanmak ve yenilikçi olmak güdüsü filmin temasını oluşturmuş belli ki. Bu anlamda iGaranti Apple ile yarışır bir buluş iddiasında.
Farklı şekillere dönüşen madde ürünün özelliklerini metaforlarla anlatıyor. Film televizyon ve internette yayınlanacak.
Reklamveren: Garanti Bankası – Elif Güvenen
Reklam ve Medya Ekibi: Burcu Tokcan, Sinem Görgöz İnnice, Ece Küçüktepe, Müge Albayrak
Reklam Ajansı: Alametifarika
Alametifarika Ekibi: Emrah Karpuzcu, Kenan Ünsal, Barış Alkan, Caner Apaydın, Can Çelikbilek, Burcu Atış Topçu, Sertuğ Alptekin, Berna Bulat, Ercan Tarhan
Yapım Şirketi: PTT
Yönetmen: Ozan Açıktan
Post Prodüksiyon: Filmişleri
Müzik: Jingle House