Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Reklamcı, Yeni Senarist: Gupse Özay [Kristal Elma 2015]

Eski Reklamcı, Yeni Senarist: Gupse Özay [Kristal Elma 2015]

Çoğumuz Gupse Özay’ı Yalan Dünya dizisinde canlandırdığı Nurhayat karakteri ile tanıdık. Peki, kaçımız reklam yazarlığı geçmişini biliyor?

Gupse Özay, Kristal Elma 2015’in ilk gününde Future salonunda kendi hikayesini, yaşadıklarını ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı.

Ege Üniversitesi Sinema – Televizyon mezunu olan Özay, okulu bittikten sonra İstanbul’a geliyor. İlk iş deneyimini dizi setlerinde yaşadıktan sonra reklam sektörüne yöneliyor ve 8 aylık zorlu staj döneminin ardından 4 yıl reklam yazarlığı yapıyor. Staj yaptığı dönemde birçok kişinin yaptığı gibi kelime oyunlarına başvurduğunu anlatan Özay, içinde bulunduğumuz dönemde artık önemli olanın kelime oyunları yaptıktan sonra kendinle dalga geçebilmek olduğunu ve reklamlarda gerçekliğin, doğallığın ve samimiyetin geçerli olduğunu ifade etti.

Reklam yazarlığı yaparken komediye olan eğilimini farkeden Özay, bu alana yönelmek için istifa ettikten bir süre sonra kendisiyle ilk tanışmamız gerçekleşiyor ve Yalan Dünya dizisinin Nurhayat karakteri olarak hayatımıza giriyor. Ardından çok konuşulan bir araba reklamında karşımıza çıkıyor.

“Bir karaktere bürününce kendimi daha rahat hissediyorum”

Ünlü olmanın düşünüldüğünün aksine zor olduğunu belirten ve ünlü olmayı sevmediğini dile getiren Özay: “Temelimde yazarlık olduğu için Yalan Dünya’dan sonra televizyonu bıraktım. Deliha filminin senaryosunu yazdım ve Deliha filmini yaptık. Bir karaktere büründüm orada ve farkettim ki bir karaktere bürününce kendimi daha rahat hissediyorum. Belki ileride oyunculuğu da bırakırım çünkü işin mutfak kısmında olunca o kadar da ünlü olmuyorsun” dedi.

Kendi kanallarımızı oluşturup kendi kitlelerimizi yaratabilmenin önemli ve bunun artık internet ile mümkün olduğuna da değinen Özay: “Artık her şey çok hızlandı. Bir video çekip internete koyacaksanız 1,5 dakikayı geçmemeli çünkü 1,5 dakikadan sonra sıkmaya başlayabiliyor ve ilgi düşebiliyor. İnsan psikolojisini hep düşünmemiz gerekiyor. Sosyal medya ortamı eğer ünlüyseniz tehlikeli bir ortam ama eğer girişimciyseniz orası harika bir özgürlük alanı” şeklinde konuştu.

Her eylemin başında motivasyonun olması gerektiğine inanıyorum, diyen Özay: “Bir fikir sana hızlı hızlı bir şeyler yazdırıyorsa o doğrudur ama eğer yazarken tıkanıyorsan o fikir çok da doğru değildir diye düşünüyorum” dedi.

Görsel; Bigumigu