Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğraflarınızı Hikayeleştiren Uygulama: StoryByte

Fotoğraflarınızı Hikayeleştiren Uygulama: StoryByte

StoryByte uygulaması iPhone'unuzla çektiğiniz fotoğrafları hikayeleştirmenize imkan veriyor.

StoryByte, hikayeleştirme özelliğiyle iPhone’unuzla çektiğiniz fotoğraf arşivini daha düzenli ve güzel şekilde muhafaza etmenizi sağlıyor. Bunun için tek yapmanız gereken fotoğraflarınız için ilgili hikaye fikrini belirlemek. 

Uygulama, fotoğrafların konum ve tarih bilgisine göre onları gruplayıp size hikaye fikri sunabiliyor. Bunun dışında kendi seçiminize göre de fotoğraflarınızı gruplayıp onları hikayeleştirebiliyorsunuz.

Elde ettiğiniz sonuç ise bir konu bütünlüğü içinde ve istediğiniz başlıklarla fotoğraflarınıza hikaye işlevi kazandırmak oluyor.  Bu fotoğraf hikayelerini sadece kendiniz için oluşturup uygulamadaki profilinizde tutacağınız gibi bunları sosyal medya ve e-posta yoluyla da sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 

Anlık olarak neler yaptığımız üzerinden hikaye yaratmaya önem veren Snapchat ve Twitter gibi platformların halihazırda bulunduğunu söyleyen StoryByte CEO’su Jonathan Cottrell, bu uygulamayı daha farklı şekilde konumlandırıyor. Girişimin temel amacı hikaye anlatımını mümkün olduğunca basitleştirmek ve kullanıcılar için hızla hikaye tanımlayabilen bir teknoloji sunmak. 

Sosyal medya üzerinden etiketlendiğiniz fotoğrafları bir araya getirip bunları hikayeleştirmek girişimin üzerinde çalıştığı yeni özellikler arasında. Bu sayede arkadaşlarınızla katıldığınız bir etkinlikle ilgili hem kendi çektiğiniz fotoğraflarla hem de onların çekip sizi etiketlediği fotoğrafları gruplayıp hikayeleştirebileceksiniz. Girişim, bu fotoğraf hikayelerini kitap gibi ücret karşılığında baskıya çevirme fikrini de göz önünde bulunduruyormuş. 

Girişim aynı zamanda markalara kampanyaları için kendi hikayelerini yaratma imkanı vermeyi de planlıyor

Uygulamayı App Store‘dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.