Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ForcePhone Her Mobil Cihazı Basınca Duyarlı Hale Getiriyor

ForcePhone Her Mobil Cihazı Basınca Duyarlı Hale Getiriyor

Michigan Üniversitesi’nden bir ekip, bütün mobil cihazları ses dalgalarıyla basınca duyarlı hale getiren bir yazılım geliştirdi.

Michigan Üniversitesi’nden bir ekip, herhangi bir mobil cihazın Apple’ın amiral gemisi iPhone 6s’de olduğu gibi basınca duyarlı özelliklerini ortaya çıkaran bir çalışmaya imza attı. ForcePhone adı verilen yazılım, tüm telefonlardaki 2 temel özelliği; mikrofon ve hoparlörü kullanarak çoğu orijinal ürün üreticisinin (OEM) yapamadığını yapıyor.

ForcePhone, cep telefonlarının sürekli olarak -insan kulağının algılayamayacağı yükseklikteki bir frekansta- 18kHz hızında ses dalgaları yaymasını sağlıyor. Bu sinyali insan kulağı algılayamasa da telefon mikrofonunun algılayabiliyor. Kullanıcı, ekrana parmağıyla bastırdığında sinyal seviyesi yavaş yavaş değişiyor. Ekrana daha sağlam bastırıldığında ise mikrofon sinyali yazılım için komutlara çeviriyor. Force Phone ile akıllı telefon kullanıcıları telefonlarını yalnızca avuçları içinde sıkarak arama yapabiliyor, menüler arasında dolaşabiliyor ve farklı sıkma hareketleriyle telefonlarını kolayca kontrol edebiliyor.

Projeyi geliştiren ekipten Michigan Üniversitesi doktora öğrencisi Yu-Chih Tung, akıllı telefonlara yerleştirilen pahalı ve fazla yer kaplayan sensörlerin her problemi çözmediğini, maliyet ve geliştirme aşamasından dolayı akıllı telefon üreticilerinin bu sensörleri kullanmaktan kaçındığını belirtiyor. Tung, geliştirdikleri ses dalgasına dayalı sistemin, ihtiyaç duyulan boşluğu doldurduğunu ve herhangi bir donanımsal değişikliğe ihtiyaç olmadan yalnızca yazılımla fonksiyonel bir çözüm sunduğunu düşünüyor. Henüz kamu tüketimine açılmayan ForcePhone, 27-29 Haziran’da Singapur’da gerçekleşen MobiSys 2016’da sergilendi.

Görsel: Michigan Üniversitesi, YouTube