Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cinsiyet Rollerine Karşı Çıkan Reklamları Ödüllendiren #Femvertising Kazananları Belli Oldu

Cinsiyet Rollerine Karşı Çıkan Reklamları Ödüllendiren #Femvertising Kazananları Belli Oldu

SheKnows Media’nın bu yıl 2. kez düzenlediği #Femvertising Ödülleri sahipleriyle buluştu.

SheKnows Media, 2. #Femvertising Ödülleri’ni almaya hak kazanları açıkladı. Ödül kazananlar, hazırladıkları kampanyalarla basma kalıp cinsiyet rollerinden uzaklaşmayı başaran markalar oldu. Ödüller sahiplerini şirketin Advertising Week’teki “The Key to Next-Generation #Femvertising: Ever-More Authentic Portrayals of Humans” (Gelecek Neslin Anahtarı #Femvertising: İnsanların Her Zamankinden Daha Özgün Tasvir Edilmesi) panelinde buldu. Markalar; Humor, Hatch Kids, Social Impact, Inspiration, People’s Choice, Wildfire ve Next Generation kategorilerinde ödüllerine kavuştu.

Jüri, bu yıl erkeklerin reklamlarda nasıl temsil edildiği konusuna odaklandı. Geçen yılki ödüllerin merkezinde ise kadınlar vardı. #Femvertising, bu yıl daha geniş bir perspektiften bakarak tüm cinsiyetleri kapsayan, negatif tek tipçiliğe karşı çıkan bir bakış açısı benimsedi. Bu yılki ödüllerde Dadvertising adında, reklamlardaki baba figürünü konu alan yeni bir ödül kategorisi daha açıldı.

Humor dalındaki ödülü Bud Light’ın “The Bud Light Party; Equal Pay” reklamı kazanırken, Social Impact ödülünü Women Not Objects’in “We Are #Women Not Objects”, Inspiration ödülünü Under Armour’ın “Rule Yourself: Women’s Gymnastics”, Hatch Kids ödülünü Organic Valley’nin “Real Morning Report”, Next Generation ödülünü de Girls Who Code “Why Girls Can’t Code” kampanyası almayı başardı. People Choice ödülü Red Elephant organizasyonuna giderken, Wildfire ödülünü General Mills şirketi, çalıştığı ajanslar arasındaki çeşitlilikle almaya hak kazandı. Yeni açılan Dadvertising kategorisindeki ödülün sahibi ise ünlü NFL oyuncusu babaların kızları için kuaförlük yaptığı Pantene’in “Dad Do” kampanyası oldu.

Humor: Bud Light: The Bud Light Party: Equal Pay

Ajans: Wieden + Kennedy New York

https://www.youtube.com/watch?v=hBGU_VTHEJA


Hatch Kids: Organic Valley: Organic Balance: Real Morning Report

Ajans: Humanaut


Inspiration: Under Armour: Rule Yourself: Women’s Gymnastics

Ajans: droga5

https://www.youtube.com/watch?v=CDM1FPFxbVk


Social Impact: Women Not Objects: We Are #WomenNotObjects

Ajans: Badger & Winters


Next Generation: Girls Who Code: Why Girls Can’t Code

Ajans: McCann New York

https://www.youtube.com/watch?v=vXeF6Uot8pk


Dadvertising: Pantene: Dad Do

Ajans: Grey New York

https://www.youtube.com/watch?v=4SG3Y-_2Yj0
Manşet Görseli: YouTube