Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fantastik Türk Sinemasından Beslenen Süper Sergi: Süper Fantastik!

Fantastik Türk Sinemasından Beslenen Süper Sergi: Süper Fantastik!

15 illüstratör bir araya geldi ve Türk sinemasının unutulmaz fantastik ve bilim kurgu öğelerinden beslenerek bir sergi hazırladı.

Türk sinemasının geçmişine, bilim kurgu ve fantastik yapımların revaçta olduğu dönemlere baktığımızda “bize özgü” diyebileceğimiz bir yaratıcılığın altında büyüleniyoruz. Tarkan’ın kurt olmayan Kurt’u, ürkütücü ahtapotu; Star Wars’un sahnelerini kullanan Dünyayı Kurtaran Adam’dan, Cüneyt Arkın’ın geri sararak yaptığı sıçramalara kadar birçok uç örnek bulunuyor.

Aralarında Cengiz Üstün, Bülent Üstün ve Murat Kalkavan‘ın da bulunduğu 15 illüstratör bir araya gelerek fantastik Türk sinemasının üzerimizde bıraktığı izlerle ilgili illüstrasyonlar ortaya çıkardılar. BLAB‘ın desteğiyle hazırlanan Süper Fantastik!, 7 – 28 Mayıs arasında Tight Aggressive‘de yer alacak. Açılış akşamı ise The Away Days konseri gerçekleşecek.

Süper Fantastik!’in Facebook etkinliğine buradan ulaşabilirsiniz.

Sergide yer alacak sanatçılar;

Betül Yılmaz, Bülent Gültek, Bülent Üstün, Büşra Üzgün, Can Büyükmehmet, Caner Atakul, Cengiz Üstün, Ece Ağırtmış, Elif Demir, Felat Delibalta, Mert Tugen, Murat Kalkavan, Selin Arısoy, Selin Çınar ve Tamer Demiralp.

Görsel: Süper Fantastik!