Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Facebook’ta Bahar Temizliği Hareketi

Facebook’ta Bahar Temizliği Hareketi

Facebook listenizde, haber akışınızda, beğenilerinizde olup da artık sizi ilgilendirmeyenleri temizlemek için doğru anı bekleyenler için; The Facebook Spring Cleaning Week hareketi başladı.

Facebook birçoğumuzun en sık kullandığı sosyal ağ olmasıyla birlikte yılların getirdiği bir yükü de hesaplarımızın omzunda taşıyor. “Bu sayfa 1 Milyar Beğeni Alırsa Death Star’ın Yeniden İnşa Edilecek” veya “Bu Salatayı Beğenecek 1 Milyon Kişi Bulabilirim” gibi sayfalardan arkadaşlarımızla şakalaşmak için açtığımız parodi sayfalara kadar beğendiğimiz bir sürü sayfa vardır.

Vaktinde arkadaş olup zaman içinde iletişimimizin koptuğu, arkadaşlığımızın bozulduğu veya artık iletişim kurmanın bir anlam taşımadığı kişiler arkadaş listemizdeki yerini koruyordur. Lisedeki kimya öğretmenimiz, okul gezisinde tanıştığımız ve sonra hiç konuşmadığımız arkadaşımız veya rastgele eklenen kişiler arkadaş listesinin karanlık yüzünü oluşturuyor adeta.

Erdem Dilbaz, The Facebook Spring Cleaning Week (Facebook Bahar Temizliği Haftası) ile bu sosyal ağdaki verimliliğimizi arttırmak ve artık bir anlam ifade etmeyen bağlantıları koparmayı hedefliyor. 20 – 27 Eylül haftasını bahar temizliği olarak ilan edilerek Facebook algoritmamıza rahat bir nefes aldırmak amaçlanıyor.

Temizliğin üç ayağı bulunuyor; arkadaş listesinde temizlik, beğenilen sayfalarda temizlik ve ana sayfada çıkan sayfa ve profillerde temizlik.

Bu temizliği tek başına yapmaya üşenenler için, “Facebook’umda hiç güzel bir şey göremiyorum çok sıkıcı oldu.” diyenler için bahar temizliği biçilmiş kaftan. Facebook Bahar Temizliği Haftası’na buradan ulaşabilir ve bir parçası olabilirsiniz.

Görsel; CC0, 1,000,000,000,000,000,000 for the reconstruction of the death star
Manşet görseli; The Facebook Spring Cleaning Week